Muş TSO Başkanı Sinecem: Akan kanın

Muş TSO Başkanı Sinecem: Akan kanın durması, bölgemizde huzur ve güven ortamının tesis edilmesi için, silahların susması gerekiyor


MUŞ (A.A) - Muş Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Sinecem, Akan kanın durması, bölgemizde huzur ve güven ortamının tesis edilmesi için, silahların susması gerekiyor dedi.
     Sinecem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, akan kanın durması için herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini bildirdi.
     Ülkenin en temel meselesi olan ve 30 yıldan bu yana süren çatışma ortamının artık çekilemeyecek duruma geldiğini ifade eden Sinecem, Kürt sorunu ülkede ve özellikle bölgede yıllardan beri çok ciddi yaralar açtığını savundu.
     Sinecem, Her gün onlarca gencimizin öldüğüne şahit oluyoruz. Bu ölen gençlerimizin acısını yüreğimizde hissediyoruz. Artık bu ülkede hiçbir annenin gözyaşlarının dökülmesine tahammülümüz kalmadı. Diyarbakırda düzenlenen toplantıda, Cumhurbaşkanımız ve TBMM Başkanımız başta olmak üzere, diğer tüm yetkililerle görüşme talep edeceğiz. Bütün amacımız diyalog ve müzakere ortamını bir an önce oluşturmak. Sonuç olarak akan kanın durması, bölgemizde huzur ve güven ortamının tesis edilmesi için, silahların susması ve karşılıklı müzakerelerin olmasını istiyoruz dedi.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Şener Toktaş
     Yayıncı: Yahya Öylek
<< Önceki Haber Muş TSO Başkanı Sinecem: Akan kanın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER