Muş Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Er:

Muş Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Er: Kalfalık ve ustalık belgesi olmadan açılan iş yerleri kaliteyi düşürüyor


MUŞ (A.A) - Mesleki Eğitim Merkezi İl Müdürü Abdulselam Er, kalfalık ve ustalık belgesi olmadan açılan iş yerlerinin kaliteyi düşürdüğünü söyledi.
     Er, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatandaşın istediği gibi iş yeri açtığını, bu nedenle belge almadan, istedikleri kişiyi çalıştırdıklarını belirtti.
     İl genelinde yaklaşık 3 bin kişinin kalfalık ve ustalık belgesi olmadan çalıştığını ifade eden Er, şöyle konuştu:
     Vatandaşlar kalfalık ve ustalık belgelerine ilgi göstermiyor. Bu da denetim eksikliğinden kaynaklanıyor. Gerekli incelemeleri yapan kurumların denetimlerinden ötürü, birçok insan belgesi olmadan çalışıyor veya iş yeri açabiliyor. İlimizde ciddi anlamda müşteri memnuniyetsizliği var. Bu memnuniyetsizliğin başında kalite düşüklüğü gelmekte. İşi bilmeyen birinin yaptığı rekabet iş ortamını da tetikleyince, kalitenin düşmesi kaçınılmaz oluyor. Gerçekten yetkili ve bilen kişinin yaptığı iş çok fark ediyor.
     Ustalık belgesi olmayan hiçbir iş yerinin açık olmaması gerektiğini belirten Er, ustalık belgesi olmayan kişilerin de iş yeri açma belgesi almaması gerektiğini kaydetti.
     Er, Çünkü bu kanuni bir zorunluluk. 14-19 yaş arasında çalışan herkesin, okulumuza kayıt olması gerekmekte. Bir iş yerinde yanında çırak çalıştıran birinin de ustalık yetki belgesinin olması zorunlu. Aynı zamanın da bunların usta öğreticilik belgesinin olması lazım dedi.
    
     Muhabir: Kadir Tunç / Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Muş Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Er: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER