Muştaki halk kültürü kitaplaştı

Muştaki halk kültürü kitaplaştı


MUŞ (A.A) - Araştırmacı Yazar Mansur Ekmekçi, Adana Muşlular Derneği desteğiyle Muş Halk Kültürü adlı kitabı hazırladı.
     Kitabın hazırlık aşamasını bitiren Ekmekçi, Adana Muşlular Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Karadağ, Vali Ali Çınar, Belediye Başkanı Necmettin Dede, ilçe kaymakamları ve belediye başkanlıklarını ziyaret ederek kitabın taslağını gösterdi.
     Ekmekçi, gazetecilere yaptığı açıklamada, kültürün bir ülkenin geçmişi, geleceği olduğunu, geçmişini bilmeyen toplumların gerilemeye mahkum olduğunu söyledi.
     Ekmekçi, şöyle konuştu:
     Türkiyede birçok ilin halk kültürü adlı kimlik kitaplarının olduğunu tespit ettim. Ancak Muşun böyle bir kitabı yoktu. Buna önce çok üzüldüm. Muş Alparslan Üniversitesi yetkilileriyle konu hakkında görüştüm. Üniversite henüz yeni olduğu için böyle bir çalışma yapmamıştı. Bu görevin üstünlüğünü ve gerekliliğini kendime görev kabul ederek araştırmalara başladım. Adana Muşlular Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Karadağa böyle bir kitabın hazırlanmasının, ulusal anlamda önce Muş kültürüne ve halkına, daha sonra Türkiye kültürüne büyük ölçüde katkı sunacağını anlattım. Karadağ ve yönetim kurulu üyeleri, Muş Halk Kültürü adlı bu eserin hazırlanmasına sonuna kadar destek verme kararı aldı.
     Kitabı inceleyen Vali Ali Çınar ise kitabın Muşun kimliği olacağını ifade etti.
     Çınar, Kitap, kaynak alınacak kadar geniş kapsamlı. Böylesi bir kitabı hazırlayan Yazar Ekmekçiye teşekkür ediyorum dedi.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Berin Çetin
     Yayıncı: Berin Alpaslan
<< Önceki Haber Muştaki halk kültürü kitaplaştı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER