Muştaki 5 köyde içme suyu sıkıntısı

Muştaki 5 köyde içme suyu sıkıntısı yaşanıyor


MUŞ (A.A) - Muşun Bulanık ilçesine bağlı 5 köyde içme suyu sıkıntı yaşandığı bildirildi.
     Vali Ali Çınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bulanık ilçesine bağlı Yazbaşı ve Şatırlar köyleri başta olmak üzere, 5 köyde içme suyu sıkıntısı olduğunu söyledi.
     İl Genel Meclisinden menbaa tahsis kararının çıkmamasından ötürü sıkıntının devam ettiğini kaydeden Çınar, şöyle konuştu:
     Bulanıka bağlı 5 köyde içme suyu sıkıntısı yaşanıyor. İlçenin Altunoluk köyündeki bir kaynaktan su alarak bu köylerin su sıkıntısının bir kısmını çözmek istedik. Bununla ilgili olarak menbaa tahsis kararı almamız gerekiyor. Menbaa tahsis kararınınsa, İl Genel Meclisinden çıkması lazım. 2 yıldır bu konuyu İl Genel Meclisine sunuyoruz. İl Genel Meclisi bunu kabul etmiyor. Bunun dışında başka bir kaynağımız yok. Görüşmelerimize rağmen, konu hala mecliste tartışılıyor. Bugüne kadar henüz olumlu sonuca ulaşamadık.
     Devlet Su işleri Genel Müdürlüğüne (DSİ) konu ile ilgili bir şey yapılıp yapılamayacağı konusunda talepte bulunduklarını belirten Vali Çınar, DSİden cevap beklediklerini dile getirdi.
     Köylerde yaşanan sıkıntının tamamen mecliste alınacak karara bağlı olduğunu söyleyen Çınar, Altınolukta fazla su var ve bu su boşa akıyor. Bu suyu köylerimize vermek istiyoruz. Sorunun çözümü için her türlü girişimde bulunacağız diye konuştu.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Muştaki 5 köyde içme suyu sıkıntısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER