Muşta TEDAŞ çalışanları kan bağışladı

Muşta TEDAŞ çalışanları kan bağışladı


MUŞ (A.A) - TEDAŞ İl Müdürlüğü ve Kızılay Muş Şube Başkanlığı tarafından kan bağışı kampanyası düzenlendi.
     İl Müdürlüğü bahçesinde kan veren TEDAŞ çalışanları, kampanyaya yoğun katılım gösterdi. Kampanyanın başlamasıyla kan bağışında bulunan çalışanlar, kurumun faaliyetine ve Kızılaya destek olmak istediklerini söyledi.
     TEDAŞ İl Müdür Vekili Mahmut Anaş, kurum başlattığı kan bağışı kampanyasına çalışanların yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, kan bağışının önemli olduğunu dile getirdi.
     Anaş, Türkiyedeki kan açığının ne kadar fazla olduğunu bildikleri için böyle bir kampanya başlattıklarını kaydetti.
     Kızılay Muş Şube Başkanı Cengiz Koç ise, halk sağlığının korunmasıyla yakından ilgilenen Türk Kızılayının, bu alanda yürütmekte olduğu önemli çalışmalardan birinin de kan hizmetleri olduğunu söyledi.
     Koç, şöyle konuştu:
     Sosyal sorumluluk bilinci doğrultusunda çalışmalarını yürüten Türk Kızılayı, ülkemizin sağlık ve sosyal alandaki en önemli problemlerinden olan, güvenli kan temininde yaşanan sıkıntıları ortadan kaldırmayı hedefleyen, Ulusal Güvenli Kan Temini Programını Sağlık Bakanlığının himayesinde, 2005 yılından itibaren başarıyla yürütüyor. Ülke geneline yayılmış 15 bölge kan merkezi ve 62 kan bağışı merkeziyle hizmet veren Kızılay, yıl boyunca ülke kan ihtiyacının yaklaşık yüzde 70ini karşılıyor. Kampanyalardan birini de TEDAŞ İl Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenledik. Bu kampanyanın diğer kurumlara ve sivil toplum örgütlerine de örnek teşkil etmesini bekliyorum. Kan bağışında bulunan tüm kurum çalışanlarına teşekkür ediyoruz.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Muşta TEDAŞ çalışanları kan bağışladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER