Muşta STKlardan teröre kınama

Muşta STKlardan teröre kınama


MUŞ (A.A) - Muşta sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileri, düzenledikleri ortak basın açıklamasıyla son günlerde yaşanan terör olaylarını kınadı.
     Belediye Meydanında STKlar adına açıklamayı okuyan, Muş Bedensel Engelliler Derneği Şube Başkan Bedri Korkmaz, son günlerde ülkede ve bölgede yaşanan kanlı ve vahşi saldırıları, nefret ve şiddetle lanetlediklerini söyledi.
     Korkmaz, şöyle konuştu:
     Kurtuluş Savaşında, Malazgirtte, Çanakkalede ve en son Kıbrısta, Türk, Kürt, Laz ve Arap demeden emperyalist güçlere karşı omuz omuza çarpışan milletimiz, nasıl o günlerde düşmanı yenilgiye uğrattıysa, inanıyoruz ki bugün de dış güçlerin kahpe planlarını, birlik ve beraberliğimizle alt edilecektir. Ne yaparlarsa yapsınlar, milletimizin sağduyusu karşısında hiçbir zaman hedeflerine ulaşamayacaklar. İnsanlığa bir arada yaşama erdemini öğretmiş olan ecdadımız, tarihin en büyük barış medeniyetini kurmuştur. Elimizde bu kadar büyük, güçlü ve barıştan yana İslam medeniyeti varken, meseleleri vahşi batı medeniyetinin taşeronluğuyla çözmeye kalkmak, insanlığa ve ülkemize sadece kan ve gözyaşı getirmektedir.
     Son günlerde yaşanan olaylarda yakınlarını kaybedenlere baş sağlığı dileyen Korkmaz, yaralılara da acil şifalar diledi.
     Korkmaz, Özgürlüğün, barışın ve demokrasinin egemen olduğu, kardeş kavgasının olmadığı bir Türkiye hayalini gerçekleştirmek için, toplumun tüm kesimlerinin daha fazla çaba göstermesini bekliyor, bu hain saldırıları kınıyor, aynı acıların yeniden yaşanmamasını umut ediyoruz dedi.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Muşta STKlardan teröre kınama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER