Muşta silajlık mısır ekimi

Muşta silajlık mısır ekimi


MUŞ (A.A) - Muşta yaşanan yem sıkıntısı, besicileri silajlık mısıra yöneltti.
     Bölgedeki besiciler, hayvanların yem ihtiyacını gidermek için, silajlık mısır ekimi yaptı. Muşlu besicilerden Mehmet Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl yem yokluğu yüzünden büyük sıkıtı yaşadıklarını söyledi.
     Çelik, şöyle konuştu:
     Hayvancılık yapan zarar etti. Bundan ders aldık. Özellikle süt sığırcılığın önemli besin kaynağı olan silajlık mısır ekimine ağırlık verdik. Gün geçtikçe saman ve ot fiyatları yükseliyor. Şu anda beyaz samanın tonu 800 liraya yükselmiş durumda. Bu nedenle gecikmeli de olsa ilkbaharda ekimini yaptığımız silajlık mısırı, yem olarak kullanacağız.
     İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Şükrü Kılıçoğlu ise, besicilerin sadece kuralık yaşandığı dönemlerde değil, her zaman silajlık mısır ve korunga ekimi yapması gerektiğini ve bunu geleneksel hale getirmesi gerektiğini ifade etti.
     Besicilik anlamında silajlık mısır ve korunganın, beyaz samandan daha iyi olduğunu ifade eden Kılıçoğlu, Besicilerin önümüzdeki dönemde, bu ürünlerin ekimine daha fazla ağırlık vermesi lazım. Müdürlük olarak besicilere bu konuda gereken desteği sunacağız diye konuştu.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Muşta silajlık mısır ekimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER