Muşta piyasa gözetimi ve denetimi yapılıyor

Muşta piyasa gözetimi ve denetimi yapılıyor


MUŞ (A.A) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürü Nimet Coşkunun, kentte her ay denetimler yaptıklarını söyledi.
     Coşkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4703 sayılı ürünlere ilişkin kanun ile ilgili yönetmelikler, 4077 sayılı tüketicinin korunması hakkında kanun çerçevesinde, Piyasa Gözetimi ve Denetmenleri Melik Alak ve Sadık Taşçının, düzenli olarak denetim yaptığını dile getirdi.
     Coşkun, Piyasa Gözetimi ve Denetimi (PGD), ürünün piyasaya arzı veya dağıtımı aşamasında veya ürün piyasadayken, ürünün ilgili teknik düzenlemeye uygun olarak üretilip üretilmediğini, güvenli olup olmadığını denetlemek veya denetlettirmek, güvenli olmayan ürünlerin güvenli hale getirilmesini temin etmek, gerektiğinde yaptırımlar uygulanmasını sağlamak amacıyla ilgili kuruluşlar tarafından yapılan her türlü faaliyeti kapsamaktadır dedi.
     PGDnin bir kamu kuruluşu faaliyeti olarak tasdik edildiğini anlatan Coşkun, CE işareti hakkında da bilgi verdi.
     Coşkun, şöyle konuştu:
     CE, ABnin yeni yaklaşım mevzuatı kapsamına giren ürünlerin, mevzuatına uygun üretildiğini ve gerekli tüm uygunluk değerlendirme faaliyetlerinden geçtiğini gösteren bir birlik işaretidir. PGDnin temel amacı mevzuatına uygun üretilmemiş, tehlikeli ürünlerden tüketicilerin korunmasıdır. Bakanlığımız bu işlemleri PGD denetçileri vasıtasıyla yerine getirmekte. Etkili bir piyasa gözetimi ve denetiminde amaç tüm ürünleri denetlemek değil, riskli olabilecek ürünleri tespit edip denetlemektir. Bu amaca hizmet eden faktörlerin başında ihbar ve şikayetler gelmekte. Şikayet ve ihbar başvuruları Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğüne yapılabilir.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Muşta piyasa gözetimi ve denetimi yapılıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER