Muşta öğretmenlere Uyum Semineri verildi

Muşta öğretmenlere Uyum Semineri verildi


MUŞ (A.A) - Muşa ataması yapılan kadrolu ve sözleşmeli öğretmenler için uyum semineri düzenlendi.
     Muş İMKB Lisesi Konferans Salonunda verilen seminerde konuşan Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, eğitimin önemine değindi.
     Öğretmenlik mesleğinin kutsallığını anlatan ve gelecek Türkiyesinin mimarının öğretmenler olacağını vurgulayan Tatlı, Muş ve ilçelerine atanan yeni öğretmenlerin, 12-16 Eylül tarihleri arasında eğitime başlayacağını ifade etti.
     Tatlı, şunları kaydetti:
     Uyum seminerinin 8 saati uzaktan eğitim yöntemleriyle, 22 saati de yüz yüze gerçekleştirilecek. Öğretmenlik mesleği, mesleğin toplumdaki yeri ve önemi, çevreye uyum eğitimi, öğretim programları, üniversite yaşamından meslek yaşamına geçiş, mesleki değerler ve etik, ilk yardım, bilişim teknolojilerinin eğitim sistemine etkisi, kurum ziyaretleri, ilin tarihi ve kültürel dokusu konularında öğretmenler bilgilendirilecek. Öğretmenlere bulundukları çevrenin coğrafi ve ekonomik şartları, sosyo kültürel değerleri anlatılacak. Öğretmenler çevreyi tanıma gezileri yapacak ve örnek okullara giderek incelemede bulunulacak.
     Köylerde görev yapacak öğretmenlerin, her fırsatta görev yaptığı köyü dolaşması gerektiğini belirten Tatlı, öğretmenin köy sakinleriyle diyalog geliştirmesi ve dostluklar kurması gerektiğini söyledi.
     Tatlı, Unutmayınız ki köyde, köylünün sizinle paylaşacağı sıcak bir çayı, bir kase çorbası vardır. Öğrencilerinizi anlamaya çalışın, onları onurlandırın. Sıcak ilgi ve alaka gösterin. Anadolu mozaiğini oluşturan tüm renklerin, bir sanat şaheseri olarak milletimizi oluşturduğu unutmayın dedi.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Muşta öğretmenlere Uyum Semineri verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER