Muşta kaçak elektrik kullanımı

Muşta kaçak elektrik kullanımı -VEDAŞ Muş Müessese Müdürü Anaş: Kaçak elektrik kullanımı, hırsızlıktan başka bir şey değildir


MUŞ (A.A) - Van Gölü Elektrik Dağıtım Şirketi (VEDAŞ) Muş Müessese Müdürü Mahmut Anaş, kaçak elektrik kullanımının, hırsızlıktan başka bir şey olmadığını söyledi.
     Anaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte kaçak elektrik kullanım oranının arttığını bildirdi.
     Kentte kaçak elektrik kullanım oranının yüzde 50 olduğunu kaydeden Anaş, bu oranı düşürmek için 12 kişiden oluşan 6 ekip kurduklarını ve ekiplerin merkez ve ilçelerde sürekli denetim yaptığını ifade etti.
     Anaş, Yapılan çalışmalarda kaçak elektrik kullanan 608 abone hakkında yasal işlem başlatıldı. Bunlardan 155i için savcılığa suç duyurusunda bulunuldu dedi.
     Çalışmalarda büyük zorluklarla karşılaşıldığını dile getiren Anaş, kaçak elektrik tespiti için köylere ve mahallelere giden ekiplerin, zaman zaman vatandaşlar tarafından tehdit edildiğini kaydetti.
     Anaş, Bu olumsuzluklara rağmen tespit çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Trafolarımıza çok fazla yüklenme meydana geliyor. Bunun sonucunda özellikle kırsalda bulunan trafo ve panolar yanıyor dedi.
     Kaçak kullanımın, enerji üretiminde maliyeti artırdığını ve enerji fiyatının yükselmesine neden olduğunu aktaran Anaş, kaçak kullanımın, can ve mal güvenliğini tehlikeye attığını, dağıtım şebekesine zarar verdiğini ifade etti.
     Anaş, Ayrıca, kaçak kullanım, yasal abonelerin sağlıklı enerji kullanmalarına da engel olur. Bu, bir kesimin sosyal adalet ve eşitlik ilkelerine aykırı. Kaçak elektrik kullanan kişi kullandığı elektriğin bedelini, toplumun tümüne ödettiriyor. Kaçak elektrik kullanımı hırsızlıktan başka bir şey değil diye konuştu.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Fahrettin Gök
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Muşta kaçak elektrik kullanımı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER