Muşta İl Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı

Muşta İl Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı


MUŞ (A.A) - Muşta 4. Dönem İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Ali Çınar başkanlığında yapıldı.
     Valilikte düzenlenen toplantıda konuşan Çınar, yatırımlarının ve sosyo-ekonomik gelişmelerin değerlendirileceğini belirtti.
     Sorun ve önerilerinin ele alınarak, kuruluşlar arası işbirliği ve koordinasyonun sağlanacağını ifade eden Çınar, şöyle konuştu:
     Muşta geçen yıla oranla yüzde 4lük bir büyüme gerçekleşti. Her alanda geçen yıldan daha iyi olduğumuzu görüyoruz. 2010 yılında işsizlik rakamları yüzde 16 iken, şu anda yüzde 11 civarında. Bu da ilimizdeki istihdamı göstermekte. Toplum Yararına Çalışma (TYÇP) kapsamında, 2 binden fazla insanımıza istihdam sağladık. Organize sanayi bölgesindeki yatırımların ve Muş Sanayi Merkezi ile sanayi sitesindeki kapasitenin artırılmasıyla, istihdam alanında olumlu gelişmeler yaşandı. Bu konuda sadece valilik değil, ilimizdeki tüm dinamiklerin gayret göstermesi gerekir. Kalkınmada sadece ekonomik gelişmeler yetmez. Yatırımlar ve sosyal kalkınma önemli. Ayrıca son üç yıldır SODES projeleriyle vatandaşlarımıza hizmet götürmeye çalışıyoruz. Bu konuda da olumlu gelişmeler var.
     Çekilecek olan Muş, Bingöl ve Bitlis doğalgaz hattı konusuna da değinen Çınar, Muşun doğalgaza ihtiyaç duyduğunu bildirerek, bununla ilgili çalışmaların yürütüldüğünü ifade etti.
     Çınar, Erzurum Karayazı üzerinden çekilecek olan doğalgaz hattı Korkuta gelecek. Bu hatla Bitlis, Muş ve Bingöl bağlantısı yapılacak. Bunun ihalesi yapıldı ve müteahhitler işe başlayacak. Ana şantiye Muşta kurulacak dedi.
     Toplantıda, yatırımcı kuruluşların temsilcileri, yatırımlarla ilgili bilgi verdi.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Muşta İl Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER