Muşta bayram tedbirleri açıklandı

Muşta bayram tedbirleri açıklandı


MUŞ (A.A) - Valilik, Kurban Bayramı öncesinde yaptığı açıklamayla çeşitli konularda uyarılarda bulundu.
     Yapılan yazılı açıklamada, bayramda muhtemel olaylara hızlı bir şekilde müdahale edebilmek için vatandaşların 155 Polis İmdat hattını aramaları istendi.
     Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
     İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü 24 Ekim 2012 Çarşamba gününden itibaren sorumluluk bölgeleri itibarıyla, huzur planlarını uygulamaya koyacak, emniyet-asayiş tertip ve tedbirlerini 28 Ekim 2012 Pazar günü sabahına kadar aralıksız sürdürecek. Havaalanı ve terminallerde, yaya ve motorlu devriyelerle, şehir içi ve karayollarında tertiplenecek trafik ekipleri veya timlerinin sayıları artırılacak, vatandaşın hizmetine hazır hale getirilecek. Özellikle kurban satışı yapılan yerlerle, alışveriş ve eğlence mahalleri ile diğer umuma açık alanlarda denetimler yapılacak. Belediye, itfaiye, su ve kanalizasyon arıza ekiplerini hazır hale getirecek ve nöbetçi memurlukları vatandaş müracaatlarına açık tutulacak. Toplu taşıma araçlarının seferlerinde sürekliliğin sağlanması amacıyla gerekli tedbirler planlanacak.
     Kurban satış ve kesim yerlerinin tesisi, kurban atık ve çöplerinin uzaklaştırılması için hazırlık ve denetimlerin ilgili belediyeler ve kaymakamlıklarca yapılacağının belirtildiği açıklamada, park, cadde, sokak, meydan gibi umuma açık ve çevre-hijyen şartları uygun olmayan mahallerde kurban kesimine kesinlikle izin verilmeyeceği, kurban kesim yerleri dışında belirlenen usul ve esaslara aykırı olarak kurban kesenler hakkında yasal işlem yapılacağı kaydedildi.
     Devlet hastaneleri acil servisleri, nöbetçi eczaneler ile haberleşme ve elektrik hizmetleri için gerekli ön hazırlıkların, ilgili birimlerin üst yöneticileri tarafından önceden planlanacağının ifade edildiği açıklamada, şunlar belirtildi:
     Acil müdahaleler için yeterli ekip ve teçhizatlar hizmete hazır hale getirilecek. Sosyal hizmet kurumları sakinlerinin, aileleri tarafından veya vatandaşlarca ziyaretlerine esas olmak üzere, gerekli tertip ve düzenlemeler Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce alınacaktır. İlimizde, Kurban Bayramının huzur ve güvenlik içinde idrak edilmesine esas olmak üzere yukarıda belirlenen tertip ve tedbirlerin uygulanmasında herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi, her kademedeki personelin görevlerini üstün hizmet ve sorumluluk anlayışı içerisinde yerine getirmeleri ve uygulamanın birim üst yöneticileri tarafından bizzat takibi toplumun esenliği için büyük önem arz etmektedir.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Muşta bayram tedbirleri açıklandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER