Muşta Köy Çocukları da Spor Yapsın

Muşta Köy Çocukları da Spor Yapsın projesi -İl Milli Eğitim Müdürü Tatlı: Herhangi bir sportif tesisi bulunmayan 7 köy okuluna, semt sahası yaptık


MUŞ (A.A) - İl Milli Eğitim Müdürlüğünce Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında hazırlanan Köy Çocukları da Spor Yapsın projesi kapsamında, 7 köye semt sahası yapıldı.
     Projeyle, merkeze bağlı Kızılağaç, Karaağaçlı, Yücetepe, Soğucak, Çöğürlü, Yaygın, Kıyık köyü ortaokulları ile Namık Kemal ve Merkez Kız Yatılı İlköğretim Bölge Okuluna semt sahası yapıldı.
     Semt sahalarının açılışında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, herhangi bir sportif tesisi bulunmayan 7 köy okuluna, semt sahası yaptıklarını belirterek, bu okullardaki 4 bin 930 öğrencinin bu tesisten faydalanacağını söyledi.
     Ayrıca diğer köylülerin de sportif aktivite yapmalarına imkan sağladıklarını ve insanlar arası ilişkileri geliştirdiklerini ifade eden Tatlı, şöyle konuştu:
     Okullarımızı, köylerimizde birer spor merkezi haline getirdik. Öğretmen, öğrenci ve veli diyaloğunu geliştirilmesini sağlandı. Bu projeyle öğrencilerimiz zararlı alışkanlıklar uzak tutulacak. Öğrencilerin spor yapması ve daha sağlıklı olmalarına katkıda bulunduk. Ayrıca bu projeyle okullardaki beden eğitimi öğretmenleri tarafından, 80 saat basketbol kursu verildi. Projeyle okullarımıza, 15 futbol, 15 basketbol, 10 voleybol ve 10 hentbol topu ile 60şar adet ise eşofman, forma takımı ve çorap aldık. Bunları öğrencilere hediye ettik. Öğrencilerin spora teşvik etmeyi sağladık. Bugün de öğrencilerimize spor malzemeleri dağıtacağız.
     Semt sahalarının açılışına Vali Yardımcısı Fatih Demir, milli eğitim müdür yardımcıları katıldı.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Muşta Köy Çocukları da Spor Yapsın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER