Muşta Adan Zye Kadın Sağlığı ve

Muşta Adan Zye Kadın Sağlığı ve Tüp Bebek konferansı


MUŞ (A.A) - AK Parti Muş Kadın Kolları Başkanlığı tarafından, Adan Zye Kadın Sağlığı ve Tüp Bebek konulu konferans düzenlendi.
     Muş Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı Konferans Salonunda, Ankara Kadın Sağlığı Derneği ile ortaklaşa düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Ankara Kadın Sağlığı Derneği Başkanı İbrahim Büyükkıvanç, dernek olarak kadınların başta tüp bebek sorunu olmak üzere, diğer sağlık problemlerinin çözümü noktasında seferber olduklarını belirtti.
     Büyükkıvanç, şunları söyledi:
     Derneğimiz kadın sağlığı konusunda tıbbi ve sosyolojik araştırmalar yapmayı, kamuoyunu konu hakkında bilgilendirilmeyi, hastaları dernek bünyesinde bir araya getirerek, maddi ve manevi dayanışma ortamlarının oluşturulmasını amaçlar. Bu amaç doğrultusunda çalışmalarını sürdüren derneğimiz, bünyesindeki gönüllüleriyle gerekli araştırmaları yaparak, kadınlarımızın en sık karşılaştıkları sağlık sorunlarını tespit edip, bu sağlık sorunlarının giderilmesi ve doğru yönlendirmenin sağlanması için çalışmaktadır.
     Tüp bebek isteyen kadınların öncelikle sağlık muayeneleri, gerekli tetkiklerini ücretsiz yaptıktan sonra, sorunun çözümü için çalışma başlattıklarını ifade eden Büyükkıvanç, bu çerçevede kadınlardan diğer masrafların yüzde 30unun da kendilerinden alınmadığını kaydetti.
     Toplantıyı Ankara Kadın Sağlığı Derneği ile ortak düzenlediklerini kaydeden AK Parti Muş Kadın Kolları Başkanı Gülay Baklaya ise, Bu çalışmayla kadınlarımız, hastalıkları anında nereye başvurabilecekleri, ne gibi tedbirler alacaklarını öğreniyor. Bu tür konferans ve seminerlerin, özelikle kadınlar açısından, çok önemli ve faydalı olacağına inanıyorum dedi.
     25 yıl önce Hollandadan Muşa gelin geldiğini söyleyen Evgurinia Bali ise, Muşta ve bölgede kadın sağlığına gerektiği kadar önem verilmediğini belirtti.
     Bu tür konferanslarla, kadınların bilinçlendirileceğine dikkat çeken Bali, Bugüne kadar böyle bir program yapılmadığı için bu konuda herhangi bir bilgiye sahip değildik. Bu tür toplantılar kadınlar için oldukça önemli. Bu tür seminerlerle, kadınların sağlığı daha çok önemseyecektir dedi.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Muşta Adan Zye Kadın Sağlığı ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER