Muradiyede kilim atölyesi açıldı

Muradiyede kilim atölyesi açıldı


VAN (A.A) - Muradiye Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Çalışma ve İşkur İl Müdürlüğü birliğiyle, ilçede kilim atölyesi açıldı.
     Muradiye Kaymakamlığı desteğiyle İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü hizmet binasında 25 genç kızın istihdam edileceği kilim atölyesinin açılışına katılan Kaymakam Erol Tanrıkulu, kursiyerlerin dokumaya başladığı kilimleri inceledi.
     Tanrıkuluna bilgi veren kursiyer Özlem Aladağ, atölyede çok güzel zaman geçirdiklerini, bunun yanında ailelerinin bütçelerine az da olsa katkı sağladıklarını söyledi.
     Aladağ, Bu kursların bitmesini istemiyoruz. Bu konuda bize destek sunmanızı bekliyoruz dedi.
     Kaymakam Tanrıkulu ise, bu tip kurslar için ellerinden gelen her türlü yardımı yaptıklarını ve bundan sonra da yapacaklarını belirtti.
     Tanrıkulu, Sizler burada bu yörenin unutulmaya yüz tutmuş sanatını icra ediyorsunuz. Yaptığınız sanat kültürel mirasımızın yarınlara aktarılması konusunda çok önemli. Bu atölyede çalışan kursiyerlerin aile bütçelerine katkıda bulunmak amacıyla bir proje yaptık ve sizlere İşkur desteğini sağladık. Ancak bu kursların sürekliliği açısından, ürettiğiniz ürünleri satmak için uygun bir pazar şart. Bu sebeple görevlendireceğimiz bir ekibi büyük şehirlere göndermeyi planlıyoruz. Bu sayede aile bütçesine ciddi bir destek sağlamış olacaksınız dedi.
     Açılışa katılanlar el işleri kursundaki ürünleri de inceledikten sonra İlçe Halk Eğitim Merkezinden ayrıldı.
     Açılışa Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Aydın, Cumhuriyet Savcısı Arif Cemil Özkurşun, Hakim Fatih Serdar Köken, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Tarık Hekimoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Süleyman Yetikcan, Askerlik Şubesi Başkanı Binbaşı Ferhat Çoban ve kurum amirleri katıldı.
    
     Muhabir: Seracettin Seçkin
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Muradiyede kilim atölyesi açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER