Mükellef bilgileri bildirimi

Mükellef bilgileri bildirimi


KASTAMONU (A.A) - Kastamonu Defterdarı Yaşar Kısa, 2013 yılı mükellef bilgileri bildiriminin vergi dairesinin internet ekranında kullanıma açıldığını bildirdi.
     Kısa, yaptığı yazılı açıklamada, mükelleflerin vergisel yükümlüklerinin temelini sicil kayıtlarının oluşturduğunu belirtti.
     Açıklamasında, faaliyet gösterilen sektörlerin doğru belirlenerek bir takım mali ve ekonomik teşvik ve prim esaslarının belirlenmesinin gerektiğini vurgulayan Kısa, şunları kaydetti:
     "Mükelleflerin sicil bilgilerinde bulunan bazı hatalar, kimi durumlarda doğrudan mükelleflerin mağdur olmasına sebep olmaktadır. Örneğin, faaliyette bulunduğu sektör kodu yanlış olan bir mükellef yapılan analiz çalışmalarında, hatalı bir şekilde analize tabi tutulmakta ve neticede mükellefler bundan olumsuz etkilenmektedir. Dolayısıyla mükelleflerin sicil bilgilerinin güncellenmesi, kendileri açısından da son derece olumlu sonuçları olan bir uygulamadır. Bu kapsamda 2013 yılı mükellef bilgileri bildirimi vergi dairesinin internet ekranında kullanıma açıldı. Mükellef bilgileri bildirimi 1 Nisan-31 Mayıs tarihlerinde verilmesi gerekmektedir. Sisteme girememe veya bildirimi düzenleyip onaylayamama gibi olumsuz durumlarla karşılaşmamak için bildirimlerinizi son günlere kalmadan onaylayınız."
    
     Muhabir: Yusuf Çelik
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Mükellef bilgileri bildirimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER