Muğla Üniversitesi öğretim üyesi Çevik:

Muğla Üniversitesi öğretim üyesi Çevik: Binlerce yıllık tarihimizi iyi pazarlamalıyız


BATMAN (A.A) - Muğla Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Adnan Çevik, Binlerce yıllık tarihimizi iyi pazarlamalıyız dedi.
     Çevik, Doğa Derneğinin katkısıyla düzenlediği basın toplantısında Hasankeyf, Medeniyetlerin Doğduğu Başkent konulu raporunu tanıttı. Çevik, raporda, Ilısunun önemine değindiğini belirterek, Güneydoğunun en büyük talihsizliğinin kazı çalışmalarının geç başlaması olduğunu söyledi.
     Efeste ise kazının yüz yıldır devam ettiğini belirten Çevik, şunları söyledi: Buralarda 30-40 yıldır yapılıyor. Batmanın etrafında yüzlerce höyük ve kazılacak yer var. Bunları gelecek nesillere aktarma ve tarihi yaşatma gibi bir mecburiyetimiz var. Bu nedenle Hasankeyf bir semboldür. Bu güne kadar kazıların üçte ikisi bile yapılmadığı gibi Ilısu ile bunları tamamen kaybetme ile karşı karşıyayız. Bu nedenle siyasiler bu konuda konuşmalıdır. Hepimizin konuşması lazım. Çünkü Hasankeyf tehdit altındadır. Batmanın etrafında ve Dicle havzası ile yukarı Diclede müthiş bir tarih ve kültür var. Eğer sorun hep aş, iş ise binlerce yıllık tarihimizi iyi pazarlamamız lazım. Tarihimize karşı bir vurdumduymazlık içerisindeyiz.
     Çevik, Hasankeyfin 12 isminin bulunduğunu sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Yılmaz Ekinci
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Muğla Üniversitesi öğretim üyesi Çevik: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER