Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesindeki gerginlik

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesindeki gerginlik -Rektörlük binasına yürümek istedikleri için öğrencilerin polis tarafından gözaltına alınmasına bazı akademisyenler tepki gösterdi


MUĞLA (A.A) - Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde Rektörlük binasına yürümek istedikleri için öğrencilerin polis tarafından gözaltına alınmasına bazı akademisyenler tepki gösterdi.
     Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi önünde düzenlenen basın açıklamasına bir grup akademisyen ve öğrenci katıldı.
     Basın açıklamasını okuyan Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Dilek Hatatoğlu, polisin üniversitede öğrencilere müdahale etmesinin doğru olmadığını savundu.
     Yapılan müdahaleyi ve öğrencilerin gözaltına alınmasını kınadıklarını belirten Hatatoğlu, Özgür, eleştirisel düşünen, sorgulayan, araştıran gençler yetiştirme amaç, görev ve sorumluluğuna sahip eğitim kurumları olarak üniversiteler özgür, demokratik, eğitim bilim ortamı sağlamakla yükümlülerdir dedi.
     Hatatoğlu, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde çalışan bazı bilim emekçileri olarak polisin üniversite içerisindeki varlığının öğrencilerimizin barışçıl eylemine müdahale etmesine kabul edilemez olduğunu söylüyoruz. Üniversitenin daha demokratik, daha özgür bir bilim ve eğitim kurumu olması için uğraş vermeye devam edeceğiz diye konuştu.
     Açıklamanın ardından grup, olaysız şekilde dağıldı.
    
     Muhabir: Durmuş Genç
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesindeki gerginlik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER