Muğla Ölüdenizdeki 6 şiddetindeki deprem

Muğla Ölüdenizdeki 6 şiddetindeki deprem -Fethiyede deprem esnasında yaklaşık 400 metre yükseklikten düşen kaya kütlesi, ikinci katın yan tarafına çarptıktan sonra ara tablayı kırarak birinci kata düştü -Deprem esnasında bir apartm


MUĞLA (A.A) - Akdeniz açıklarında Muğla Ölüdenizdeki 6 şiddetindeki deprem esnasında, Fethiyede yaklaşık 400 metre yükseklikten düşen kaya kütlesi, ikinci katın yan tarafına çarptıktan sonra ara tablayı kırarak birinci kata düştü.
     Fethiyede yaşanan depremin en fazla etkili olduğu Patlangıç Mahallesinde yaşayan İlhan Beyazıt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, deprem esnasında 2 katlı evlerinin üst kısmında yaklaşık 400 metre yükseklikteki tepeden düşen bir kaya kütlesinin ikinci katın yan tarafının duvarını kırarak yatak odasından içeri girdiğini söyledi.
     Kaya kütlesinin ara tablayı kırarak birinci kattaki mutfak kısmına kadar ulaştığını anlatan Beyazıt, Olay sonrasında itfaiye ekipleri evde inceleme yaptılar. Evde maddi hasar büyük, eşyalarımızın neredeyse tamamı zarar gördü. Duvarlar kırıldı. Zararımızın karşılanmasını istiyoruz dedi.
     Beyazıt, deprem sırasında ailece tarlada olduklarını, bu nedenle evde kimsenin bulunmadığını kaydetti.
     Kaya kütlesinin yaklaşık bir otomobil büyüklüğündeki olduğu gözlendi.
     Öte yandan Fethiyenin Muğla Makası mevkisinde ise deprem esnasında bir apartmadan düşen beton parçalarının park halindeki 48 HJ 158 plakalı otomobile isabet etmesi sonucu otomobil, kullanılamaz hale geldi. Polis ve itfaiye ekipleri, otomobilin sürücüsünü tespit etmeye çalışıyor.
     Fethiye Belediyesi ekipleri ile Muğla İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri de ilçe merkezi, beldeler ve köylerde hasar tespit çalışması yapıyor.
     Bu arada AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, Fethiye Devlet Hastanesinde tedavi gören hastaları ziyaret etti ve geçmiş olsun dileğinde bulundu.
     Boğa, Fethiyede 1950li yıllarda da büyük bir deprem yaşandığı söyledi.
    
     Muhabir: Kenan Gürbüz / Utku Uçrak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Muğla Ölüdenizdeki 6 şiddetindeki deprem Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER