Muğla Ölüdenizde 6 şiddetindeki deprem

Muğla Ölüdenizde 6 şiddetindeki deprem -Fethiyede deprem esnasında yaklaşık 400 metre yükseklikten bir eve düşen kaya kütlesi, Fethiye Belediyesi ekiplerince kırılarak evden çıkarıldı -Olay sırasında ailenin tarlada çalıştığı, kızı


MUĞLA (A.A) - Muğla Ölüdenizdeki 6 şiddetindeki deprem esnasında, Fethiyede yaklaşık 400 metre yükseklikten bir eve düşen kaya kütlesi, belediye ekiplerince kırılarak evden çıkarıldı.
     Fethiyede dün meydana gelen deprem esnasında Patlangıç Mahallesinde yaklaşık 400 metre yükseklikten düşen kaya kütlesi, İlhan Beyazıta ait 2 katlı bir binanın ikinci katının yan duvarını çarpıp eve girdikten sonra ara tablayı kırarak birinci kata düşmüştü.
     Fethiye Belediyesi ekipleri, delici iş makinesiyle kaya kütlesini küçük parçalara ayırdıktan sonra, parçaları evden çıkarttı. Çevredeki vatandaşlar da merakla ekiplerin çalışmasını izledi.
     Ev sahibi İlhan Beyazıt, gazetecilere yaptığı açıklamada, deprem esnasında evde kimsenin olmamasının can kaybını önlediğini söyledi.
     Deprem esnasında ailesiyle evin yan tarafındaki tarlada çalıştığını anlatan Beyazıt, Kızım da deprem olmadan 15 dakika önce markete gitmiş. Eğer deprem sırasında evde olsaydı molozların altında kalabilirdi. Çok şükür ki mal kaybının dışında başka bir mağduriyetimiz yok dedi.
     İlhan Beyazıtın babası Şaban Beyazıt ise evlerinin üst kısmında aynı büyüklükte başka kayaların da olduğunu, yetkililerin bu konuda önlem almasını istediklerini kaydetti.
    
     -İlçede hasar tespit çalışmaları sürüyor-
    
     Öte yandan Fethiye Belediyesi ekipleri ile Muğla İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri ilçe merkezi, beldeler ve köylerde hasar tespit çalışmalarını sürdürüyor.
     İlçede ilk olarak kamu kurumlarını inceleyen ekipler, daha sonra vatandaşlarca Fethiye Kaymakamlığına yapılan başvurular doğrultusunda belirlenen adreslerde hasar tespit çalışması yapıyor.
    
     Muhabir: Utku Uçrak / Kenan Gürbüz
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Muğla Ölüdenizde 6 şiddetindeki deprem Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER