Muğla E Tipi Kapalı Cezaevindeki intihara

Muğla E Tipi Kapalı Cezaevindeki intihara teşebbüs iddiası -AK Parti Muğla Milletvekili Boğa: -Cezaevi savcısının çocuklarla yaptığı görüşmede, kendilerine kötü muamele yapılmadığı moralleri bozulduğu için böyle bir şey yaptıkları


MUĞLA (A.A) - Muğla E Tipi Kapalı Cezaevinde çeşitli suçlardan tutuklu 6 mahkumun kendilerine kötü davranıldığı iddiasıyla çamaşır suyu içerek intihara teşebbüs ettiği iddialarıyla ilgili AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, Cezaevi savcısının çocuklarla yaptığı görüşmede kendilerine kötü muamele yapılmadığı, moralleri bozulduğu için böyle bir şey yaptıklarını, daha sonra pişman olarak yardım istediklerini söylemişlerdir dedi.
     Muğla E Tipi Kapalı Cezaevi B Blok 6ncı odada kalan ve Kasten adam öldürme, hırsızlık ve cinsel istismar suçlarından tutuklu K.K, A.Ö, S.M, S.T, M.A.V. ve A.D, kendilerine kötü davranıldığını iddia ederek çamaşır suyu içmiş, 112 Acil Servis ekipleri tarafından Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan mahkumlar, tedavileri yapıldıktan sonra tekrar cezaevine gönderilmişti.
     AK Parti Muğla Milletvekili Boğa, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, olayın moral bozukluğu ile çocukların birbirini etkilemesi sonucu meydana geldiğini belirterek, Çocuk koğuşunda kalan 6 kişi çamaşır suyu içerek intihar girişiminde bulunmuş ancak yine kendi ihbarlarıyla cezaevi yönetimi tarafından hastaneye kaldırılarak tedavileri yapılmıştır. Şu anda endişe edilecek herhangi bir durum yoktur ifadelerini kullandı.
     Mahkumların tedavilerinin ardından tekrar koğuşlarına döndüğüne işaret eden Boğa, şunları kaydetti:
     Cezaevi yönetimi tarafından hastaneye kaldırılarak tedavi edilen çocuk mahkumlar koğuşlarına dönmüşlerdir. Cezaevi savcısının çocuklarla yaptığı görüşmede kendilerine kötü muamele yapılmadığı, moralleri bozulduğu için böyle bir şey yaptıklarını, daha sonra pişman olarak yardım istediklerini söylemişlerdir. Endişe edilecek bir durum yoktur. Cumhuriyet savcılığı tarafından idari soruşturma başlatıldı. Soruşturma neticesinde kamuoyu bilgilendirilecek.
    
     Muhabir: Durmuş Genç
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Muğla E Tipi Kapalı Cezaevindeki intihara Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER