Muğlaya deniz ambulansı ve ambulans helikopter

Muğlaya deniz ambulansı ve ambulans helikopter talebi -İl Sağlık Müdürü Tekin: Sağlık Bakanlığınca 2013 yılı içinde filomuza hem deniz ambulansı hem de ambulans helikopter eklenecek


MUĞLA (A.A) - Muğla Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, Sağlık Bakanlığından deniz ambulansı ile ambulans helikopter talebinde bulunduklarını, talebin 2013 yılı içinde Muğlaya kazandırılacağını bildirdi.
     İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Emine Önsoy ile Muğla 112 Koordinatörü Paramedik Serkan Atilla, Bodrum Milta Marinada hizmet veren Bodrum Deniz Kurtarma Derneğini ziyaret etti.
     Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Tekin, Bodrum Deniz Kurtarma ile birlikte protokol imzaladıklarını söyledi.
     Bu yılın turizm sezonu için çalışmalara başladıklarını ifade eden Tekin, Bodrum Deniz Kurtarma işbirliğinde Bodruma gelen insanlara sağlık hizmetini nasıl daha iyi sunabileceklerini görüştüklerini kaydetti.
     Özellikle yaz aylarında meydana gelen deniz kazalarında işbirliğini sağlamak istediklerini anlatan Tekin, Yaz sezonuna hazırlık için burada bir istasyon olabilir mi diye ön görüşme yapalım istedik. Böyle bir istasyon açmamız durumunda, özellikle yaz sezonunda hem yelkenciler ve gemiciler açısında hemde burası merkez olması nedeniyle etkin müdahale de bulunabileceğimiz bir mekana kavuşacağız diye düşünüyorum dedi.
     Bodrum Deniz Kurtarma ekiplerinin yaz aylarında özellikle yabancı turistlere ve ihtiyaç duyan insanlara yaptıkları müdahalenin çok yerinde olduğunu dile getiren Tekin, Yapılan müdahaleler çok yerinde. Bundan sonra da özellikle yaz sezonuna kadar hazırlıklarımızı tamamlamak için çalışmalara tüm hızıyla devam edeceğiz diye konuştu.
     Tekin, Antalyada yaklaşık 3 ay önce düzenlenen bir çalıştayda Muğla için hem bir helikopter ambulans hem de deniz ambulansı talebinde bulunduklarını belirterek, Ye yakın bir süreç içinde Sağlık Bakanlığınca hem deniz ambulansı hem de yeni filomuza ambulans helikopter eklenecek. Bu çalışmaları 2013 yılı içinde tamamlamayı ön görüyoruz dedi.
     Bodrum Deniz Kurtarma Derneği Başkanı ve Milta Marina Müdürü Ömer Karacalar ise İl Sağlık Müdürünün kendilerine verdiği destekten dolayı teşekkür etti.
     Bodrumda yazın 3 bin tekneyi bulan trafik olduğunun altını çizen Karacalar, ilk yardımın kendileri için çok önemli olduğunu ve Bodruma daha teşkilatlı bir deniz ambulansına ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.
     İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin ve beraberindekiler daha sonra deniz ambulansına binerek inceledi ve Bodrum açıklarında tekne hakkında bilgiler aldı.
    
     Muhabir: Ali Ballı
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Muğlaya deniz ambulansı ve ambulans helikopter Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER