Muğladan Rusyaya narenciye ihracatı

Muğladan Rusyaya narenciye ihracatı -Rusyanın St Petersburg Pushkin Pavlovsk Ticaret ve Sanayi Odası ile Muğla Ticaret ve Sanayi Odası arasında işbirliği anlaşması imzalandı -Muğla Ticaret Odası Başkanı Karakuş: -Anlaşmayla


MUĞLA (A.A) - Rusya Federasyonunun St. Petersburg Pushkin Pavlovsk Ticaret ve Sanayi Odası ile Muğla Ticaret ve Sanayi Odası arasında işbirliği anlaşmaimzalandı.
     Muğla Ticaret Odasında düzenlenen işbirliği anlaşması imza töreni öncesinde açıklama yapan Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş, imzalanacak olan anlaşmanın narenciye üretimi yapılan Bodrum, Ortaca, Dalaman, Fethiye ve Köyceğiz ilçeleri açısından önemli olduğunu belirterek, Anlaşmayla, Muğladan bu bölgeye doğrudan narenciye ihracatı hedefleniyor. Anlaşma kapsamında üreticilerimiz narenciyeyi Ukrayna veya başka bir ülke üzerinden değil, doğrudan kendileri şirketler aracılığı ile satacaklar. Anlaşma için ilimize gelen Rusya Federasyonu Heyetinde Rusyaya narenciye ithal eden firmalardan biri de yer alıyor dedi.
     Karakuş, anlaşmanın turizm ve kültürel alanda yapılacak işbirliklerini de kapsadığına işaret ederek, Bu kapsamda, Muğladan bir heyet incelemelerde bulunmak üzere bölgeye gidecek. Onlardan gelecek olan bir heyet ise özellikle turizm alanında Muğla ve ilçelerinde çalışma yapacak. Hedeflerimizden birisi de Rusya Federasyonundan bölgemize gelen turist sayısını artırmak. Bu maksatla St. Petersburgda açılacak olan turizm fuarına da katılmayı planlıyoruz. Anlaşmanın, ticaret, turizm ve kültürel alanda önemli kazanımlar sağlayacağına inanıyorum diye konuştu.
     Rusya Federasyonu heyetine danışmanlık yapan Çanakkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Aydın İbrahimov ise St. Petersburg Pushkin Pavlovsk bölgesine Afrika ülkelerinden yılda yaklaşık 400-500 bin dolarlık bir narenciye ithal edildiğine işaret ederek, Bu anlaşmanın temel amacı Ege bölgesininde üretilen narenciyenin doğrudan, Türk ve Rus şirketler aracılığı ile St Petersburg ve diğer kentlere ulaştırılması. Bu kapsamda Muğla ve ilçelerinin tanıtımı için bir dizi etkinlik yapılabilir. Muğlada yetişen narenciye ürünlerini tanıtan bir fuar o bölgede açılabilir. Önümüzdeki günlerde, turizm ve kültürel alanlarla ilgili çalışmalara öncelik verilecek şeklinde konuştu.
     Rusya Federasyonunun St. Petersburg Pushkin Pavlovsk Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Viktor Afanasenko ise Muğla ve ilçelerinde tarımla uğraşan insanların kendi ülkesindeki insanlarla gösterdiği benzerliğe şaşırdığını ifade ederek, Anlaşmayla başta narenciye ithalatı olmak üzere bir çok alanda işbirliği yapmaya başlayacağız. Yapılan anlaşmanın taraflar açısından olumlu sonuçlar getirmesini temenni ediyorum dedi.
     Yapılan konuşmaların ardından iş birliği anlaşması imzalandı.
    
     Muhabir:Kenan Gürbüz
<< Önceki Haber Muğladan Rusyaya narenciye ihracatı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER