Muğladaki olaylarda öldürülen gencin davası

Muğladaki olaylarda öldürülen gencin davası -Mütalaasını veren savcı, bir gencin ölümüne neden olduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan polis memurunun müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etti -Mahkeme heyeti, sanığın tahliye talebin


ESKİŞEHİR (A.A) - Muğlada 2010 yılının mayıs ayında yaşanan öğrenci olaylarında bir gencin ölümüne neden olduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan polis memuruna, Eskişehirde görülen duruşmada savcının verdiği mütalaada müebbet hapis cezası verilmesi talep edildi.
     Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık polis memuru Gültekin Şahin (45), olaylarda 21 yaşında hayatını kaybeden Şerzan Kurtun annesi Nejla ve babası Ömer Kurt ile Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici katıldı.
     Duruşmada mütalaasını veren savcı, Şahinin olası kasıtla adam öldürmek suçundan müebbet hapisle cezalandırılmasını istedi.
     Savunmasını yapan Şahin, iddianameyle aynı olduğunu savunduğu mütalaadaki ifadelere çok şaşırdığını söyledi.
     Yaklaşık 2,5 yıldır tutuklu bulunduğunu, eşi ve çocuklarının mağdur olduğunu ve tahliyesini talep ettiğini belirten Şahin, şöyle konuştu:
     Mütalaadaki boş mermi kovanlarının yeri hangi krokiye bakılarak belirlendi- Kamera görüntüleri ortada. Ben polis memuruyum, kamu görevlisiyim. Bu olay bir pavyonda keyfi olarak gerçekleşmedi. Olay günü insanlar taş ve sopalarla kavga ediyordu. Bir grup ise olay yeri yakınındaki karakolu basarak gözaltındaki arkadaşlarını almak istiyordu. Polis memuru olarak görevimi yaptım. Mütalaa, olay yerinde çizilen krokiye göre hazırlanmıştır ve bu kroki yanlıştır. Başından beri bunu iddia ediyoruz. Yine gizli tanığın beyanları esas alınmış. Yaklaşık 50 tanık dinlendi ama nedense sürekli çelişkili ifadeler veren gizli tanığın beyanları esas alındı. Bu olayda suçsuz olduğumu her duruşmada anlattım. Adli Tıp Kurumunda merminin gidiş yönü değil açı hesabı yapılsaydı bu dava ilk duruşmada sonuçlanırdı ve beraat ederdim.
     Şerzan Kurtun ailesinin avukatlarından Mustafa Rollas da sanığın kasten adam öldürmek suçundan cezalandırılması gerektiğini öne sürerek, mütalaayla ilgili beyanda bulunmak üzere süre talebinde bulundu.
     Mahkeme heyeti, sanığın tahliye talebini reddederek duruşmayı erteledi.
     Adliye çıkışı gazetecilere açıklama yapan sanık avukatı Erol Halka, sonraki duruşmada tevsi-i tahkikat (soruşturma ve araştırmanın genişletilmesi) talebinde bulunacaklarını ifade etti.
     İddianamenin düzenlenmesinde birçok hata olduğunu ileri süren Halka, Gelecek duruşmada tevsi-i tahkikat talebimiz kabul edilirse namlu açısının belirlenmesini isteyeceğiz. Bunun kabul görmesi halinde iddialarımız teyit olacaktır dedi.
    
     -Olay-
    
     Muğlada bir kız öğrenciye laf atma tartışmasıyla 11 Mayıs 2010 gecesi başlayan, karşıt görüşlü öğrencilerin kavgasıyla sabaha kadar süren olaylarda ağır yaralanan Muğla Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü 2. sınıf öğrencisi Şerzan Kurt, olaydan 8 gün sonra İzmirde Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde hayatını kaybetmişti.
     Kurtun ölümüyle ilgili tutuklanan Muğla Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru Gültekin Şahin hakkında Muğla Ağır Ceza Mahkemesinde olası kasıtla nitelikli adam öldürme suçundan dava açılmıştı. Mahkeme, ilk duruşmada, davanın görülmesine güvenlik nedeniyle Eskişehirde devam etmesine karar vermişti.
    
     Muhabir: Sinan Balcıkoca / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Muğladaki olaylarda öldürülen gencin davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER