Muğladaki olaylarda öldürülen gencin davası

Muğladaki olaylarda öldürülen gencin davası -Öğrenci olaylarında bir gencin ölümüne neden olduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan polisin tahliye talebi reddedildi


ESKİŞEHİR (A.A) - Muğladaki öğrenci olaylarında Şerzan Kurtun (21) tabancayla ölümüne neden olduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan polis memurunun tahliye talebi reddedildi.
     Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanık polis memuru Gültekin Şahin (45), maktul Şerzan Kurtun annesi Nejla, babası Ömer Kurt ve BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt ile her iki tarafın avukatları hazır bulundu.
     Sanık Gültekin Şahin, savunmasında, yaklaşık 2 yıldır tutuklu bulunduğunu ifade ederek, kendisinin ve ailesinin mağdur edildiğini söyledi.
     Olayda, 50-60 kişilik grubun kavga ettiğini belirterek, Kasten adam öldürmekle suçlanıyorum. Böyle bir olayda nasıl hedef gözetebilirim. Ben görevimi yaptım. Görüntülerde de benim havaya ateş ettiğim yer bellidir. Gizli tanık beyanlarını kabul etmiyorum. Olayın benim tarafımdan işlendiğine dair hiçbir delil yoktur, beraatımı talep ediyorum dedi.
     Sanık polis memuru Gültekin Şahinin avukatı Erol Halka ise Adli Tıp Kurumunun mahkemeye sunduğu raporda bazı eksikliklerin olduğunu söyledi
     Maktul Kurtun avukatlarından Mustafa Rollas ise olayda kasıt bulunduğunu öne sürerek, sanığın gereken cezayı almasını talep etti.
     Mahkeme heyeti, savcının mütalaa süresi istemesi üzerine sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşma, 24 Temmuza ertelendi.
    
     -Olay-
    
     Muğlada bir kız öğrenciye laf atma tartışmasıyla 11 Mayıs 2010 gecesi başlayan, karşıt görüşlü öğrencilerin kavgasıyla sabaha kadar süren olaylarda, Muğla Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü 2. sınıf öğrencisi Şerzan Kurt, ağır yaralanmıştı. Kurt, 19 Mayıs 2010da, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde yaşamını yitirmişti.
     Şerzan Kurtun ölümüyle ilgili olarak tutuklanan Muğla Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru Gültekin Şahin hakkında, Muğla Ağır Ceza Mahkemesinde olası kasıtla nitelikli adam öldürme suçlamasıyla dava açılmıştı.
     Mahkeme, ilk duruşmada davanın, güvenlik nedeniyle Eskişehirde görülmesine karar vermişti.
    
     Muhabir: Sinan Balcıkoca
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Muğladaki olaylarda öldürülen gencin davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER