Muğlada turizm zirvesi

Muğlada turizm zirvesi -Vali Şahin: -Muğlayı yılda 3 milyonun üzerinde yabancı turist ziyaret ediyor. Muğla, potansiyel olarak 10 milyon turisti ağırlayacak potansiyele sahip bir kent


MUĞLA (A.A) - Muğla Valisi Fatih Şahin, Muğlayı yılda 3 milyonun üzerinde yabancı turist ziyaret ediyor. Muğla, potansiyel olarak 10 milyon turisti ağırlayacak potansiyele sahip bir kent dedi.
     Muğla Valisi Fatih Şahin, Muğla Ticaret Odası tarafından Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Dünya Gazetesinin katkılarıyla düzenlenen Turizm Zirvesinde yaptığı konuşmada, turizm ve kültürün Muğlanın en önemli sektörleri olduğunu ifade etti. Şahin, tarım ve turizmi birlikte değerlendirerek turizmin çeşitlendirilebileceğine dikkati çekerek, Muğlayı yılda 3 milyonun üzerinde yabancı turist ziyaret ediyor. Muğla, potansiyel olarak 10 milyon turisti ağırlayacak potansiyele sahip bir kent diye konuştu.
     Vali Şahin, dünyada yaşanan en büyük sorunun işsizlik olduğuna işaret etti. Turizmde, yeni istihdam alanları oluşturmaya çalıştıklarını anlatan Şahin, bu kapsamda, kentin doğal ve tarihi güzelliklerini ön plana çıkartacak çok sayıda projeyi hayata geçireceklerini söyledi. Şahin, hedeflerinin Muğlanın doğal güzellikleri, deniz, kum ve güneşi ile kültürel zenginliklerini tanıtmak olduğunu dile getirdi.
     Muğla Ticaret Odası Başkanı Bülent Karakuş, turizmde elde edilen gelirin tamamının ihracat geliri olarak kabul edilebileceğini anlatarak, Turizmden elde edilen gelir, cari açığın düşmesine de önemli katkı sağlıyor. Muğlayı yaz aylarında yaklaşık 10 milyon yerli ve yabancı turist ziyaret ediyor. Yatırım hizmetleri ise yaklaşık 850 bin nüfus baz alınarak yapılıyor diye konuştu.
     Karakuş, Muğlaya yapılacak yatırımlarda yaz ve kış nüfusunun birlikte değerlendirilmesi gerektiğine işaret etti. Muğlanın kültürel zenginliklerinin ön plana alınması gerektiğine işaret eden Karakuş, Ticaret odası olarak Muğla yörük obaları ile bazı projelere imza atacağız dedi.
     Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, turistlerin bölgenin kültürel ve tarihi özellikleri hakkında yeterince bilgi sahibi olamadığından yakındı. Gürün, şöyle konuştu:
     Biz turistlere, sadece denizi, kumu ve güneşi sunuyoruz. Muğlanın doğal güzelliklerinin, ormanlarının ve 195 ören yerinin tanıtımına daha fazla önem vermeli, Muğlanın kültürel ve arkeolojik zenginliklerinin dünyaya tanıtılması için yapılan projeleri artırmalıyız. Belediye olarak önümüzdeki günlerde yörük kültürünün tanıtımına katkı vermeyi planlıyoruz.
     Toplantıya, Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ, gazete yazarlarından Rüştü Bozkurt, ilçe belediye başkanları ve turizm sektörü temsilcileri katıldı.
     (KG-GÜÇ)
<< Önceki Haber Muğlada turizm zirvesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER