Muğlada öğrenci meclis başkanı seçimi

Muğlada öğrenci meclis başkanı seçimi


MUĞLA (A.A) - Muğla merkez ilçe, öğrenci meclis başkanlığına 11 oyla Gazi Anadolu Lisesinden Hüseyin Burak Özünlü seçildi.
     Milli Eğitim Şube Müdürü Seydi Ahmet Üğe, Muğla İl Özel İdaresi toplantı salonunda gerçekleştirilen seçimde yaptığı konuşmada, seçimlerle öğrencilerin, seçme-seçilme, katılımcı olma ve kamuoyu oluşturabilme becerileri kazandığını söyledi.
     Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi kapsamında merkezdeki 61 okuldan seçilen okul meclisi başkanlarının seçime katıldığını belirten Üğe, Projeyle, Cumhuriyetimizin demokrasiyle güçlendirilmesi, öğrencilerimizde yerleşik bir demokrasi kültürünün oluşması sağlanıyor. Öğrencilerimiz insanlara eşit ve adil davranmayı, barış içinde çözümler üretmeyi benimsiyorlar dedi.
     İlçelerde de ilçe başkanlığı seçiminin yapıldığını anlatan Üğe, 12 Aralıkta yapılacak seçimle, seçilen öğrencinin il meclis başkanı olarak Ankarada Muğlayı temsil edeceğini bildirdi.
     Merkez ilçe meclis başkanlığına aday olan 12 öğrencinin kendisini tanıtmasının ardından, 61 okulun okul temsilcilerinin kullandığı oyların 11ini alan Hüseyin Burak Özünlü, merkez ilçe öğrenci meclis başkanı seçildi.
    
     Muhabir: Ali Rıza Akkır
     Yayıncı: Hatice Özdemir
<< Önceki Haber Muğlada öğrenci meclis başkanı seçimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER