Muğlada Gıda Güvenliği Semineri düzenlendi

Muğlada Gıda Güvenliği Semineri düzenlendi


MUĞLA (A.A) - Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) tarafından ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Temel Bilgilendirme semineri düzenlendi.
     MUTSO hizmet binasında gerçekleştirilen eğitim seminerini ziraat yüksek mühendisi Handan Güven verdi. Seminer öncesinde konuşan MUTSO Başkanı Bülent Karakuş, oda olarak üyelerinin sektörde önlerini açmaya yönelik tüm çalışmaları önemsediklerini söyledi.
     Karakuş, üyelerine verilecek seminerde 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi standartlarına uygun bir gıda güvenliği sistemi kurmak istediklerini belirterek, seminerin ardından katılımcılara ISO 22000 Gıda Güvenliği Temel Eğitim Sertifikası vereceklerini ifade etti.
     Handan Güven ise seminerde, gıda zehirlenmelerinin toplumda her yaştan bireyin sağlığını bozduğunu, kişi ve ülke ekonomisini olumsuz yönde etkilediğini dile getirdi.
     Gıdalarda insan ve ürün sağlığını tehdit eden risklerin başında gıdalardaki biyolojik risklerin, çeşitli hastalık etmeni olan mikroorganizmalar ve parazitlerin geldiğine dikkati çeken Güven, Ülkemizde ve dünyada nüfus artışına paralel olarak şehirleşmeyle de birlikte daha fazla insan ev dışında yemek yemeye başladı. Hazır gıda tüketiminin artmasıyla gıda güvenliğinin denetim, eğitim ve uygulama gereksinimini arttı. Bu gereksinim ise gıda güvenliğini gündeme getirdi dedi.
     Güven, gıda güvenliği yönetim sistemini doğrulamak ve geliştirmek için ihtiyaç duyulan süreçlerin planlanması gerektiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Utku Uçrak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Muğlada Gıda Güvenliği Semineri düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER