Muğlada deprem ve yangın tatbikatı gerçeğini

Muğlada deprem ve yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı -Hazırlanan senaryo gereği meydana gelen depremde okul binasında yaralanan ve mahsur kalan öğrenciler, Muğla Belediyesi İtfaiye ekiplerince kurtarıldı (Fotoğraflı-Görüntülü


MUĞLA (A.A) - Muğla Belediyesi İtfaiye ekiplerince yapılan tatbikatta, senaryo gereği meydana gelen depremde okul binasında yaralanan ve mahsur kalan öğrenciler, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.
     Muğla Anadolu Sağlık Meslek Lisesinde Sivil Savunma Günü nedeniyle düzenlenen tatbikatta, kurgulanan senaryoya göre kentte meydana gelen depremde, Anadolu Sağlık Meslek Lisesi de sarsıntı geçirdi.
     Okulun alarm zilinin çalmasıyla sınıflarda eğitim gören öğrenciler, elleriyle başlarını kapatıp masaların altına ve diğer güvenli alanlarda kendilerini korumaya aldı. Sarsıntı geçtikten sonra öğrencileri okuldan tahliye eden öğretmenler, durumu Muğla Belediyesi İtfaiye ekiplerine bildirdi.
     Okula gelerek güvenlik önlemleri alan ekipler, hazırlanan senaryo gereği okulun ikinci katında bulunan sınıfta mahsur kalan 3 öğrenciyi itfaiye merdiveni uzatarak kurtardı. Yaralı öğrenci ise sarsıntı sonrası sınıf arkadaşları tarafından sedye yardımıyla dışarıya çıkarıldı.
     Daha sonra okulun bahçesinde yangın söndürme ve yangın söndürme tüpünü kullanma tatbikatı yapıldı. Bahçede yakılan ateş, öğrenciler tarafından yangın söndürme tüpü ile söndürüldü.
     Muğla Belediyesi İtfaiye Amiri Münir İnan, gazetecilere yaptığı açıklamada, sivil savunma gününün ülke genelinde çeşitli etkinliklerle kutlandığını söyledi.
     Muğla Anadolu Sağlık Meslek Lisesinde deprem ve yangın tatbikatını gerçekleştirdiklerini anlatan İnan, Okulda öncelikle deprem tahliye tatbikatı yaptık. Yaralı ve mahsur kalanları kurtardık. Daha sonra yangın söndürme tatbikatı gerçekleştirdik. Öğrenci ve öğretmenleri deprem ve yangın konularında bilinçlendirdik. Tatbikat başarıya ulaştı dedi.
    
     Muhabir: Durmuş Genç
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Muğlada deprem ve yangın tatbikatı gerçeğini Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER