Muğlada AK Kadınlar Ormanı kuruldu

Muğlada AK Kadınlar Ormanı kuruldu -İl genelinde dikilecek 30 bin fidanın 2 bini Muğladaki Karadağ mevkisine dikildi -Orman Bölge Müdürü Yıldırım: -Bu yıl itibarıyla Türkiyede 2 milyon 420 bin hektar alan ağaçlandırıldı


MUĞLA (A.A) - AK Parti Genel Merkez Kadın Kollarının, Orman ve Su İşleri Bakanlığının desteği ile 81 İle 81 AK Orman projesi kapsamında Muğlaya dikilecek 30 bin fidanın 2 bini Karadağ mevkisine dikildi.
     Muğla Çevre yolu Karadağ mevkisindeki ormanlık alana kurulan AK Kadınlar Ormanına fıstık çamı fidanlarını Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım, AK Parti İl Başkanı Nihat Öztürk, Kadın Kolları Başkanı Nurzile Çavuşoğlu ile AK Parti Muğla Kadın Kolları üyeleri dikti.
     Törende konuşan Muğla Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım, 2008-2012 yılları arasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın talimatıyla başlatılan ağaçlandırma seferberliğinde Türkiyede 2 milyon 300 bin hektarlık alanın ağaçlandırılmasının planlandığını söyledi.
     Bu yıl itibarıyla Türkiyede 2 milyon 420 bin hektar alan ağaçlandırıldı diyen Yıldırım, rakamlara bakıldığında projenin başarıyla sonuçlandığını, bu başarıda sivil toplum kuruluşlarının katkılarının büyük olduğunu dile getirdi.
     AK Parti Muğla Kadın Kolları Başkanı Nurzile Çavuşoğlu ise AK Parti Genel Merkez Kadın Kollarının 3 milyon 250 bine ulaşan üye sayısı ile dünyanın en büyük kadın sivil toplum örgütü olmayı başardığını ifade etti.
     Çavuşoğlu, arkalarında kalıcı bir eser bırakmaya hazırlanan AK Partili kadınların, 81 İle 81 AK Orman projesiyle 81 ilde her bir kadın üye adına fidan dikilerek ülkede AK Ormanların yeşereceğini belirtti.
     AK Kadınlar Ormanının açılışını bugün Türkiyede 75 ille, Muğlada da gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarına işaret eden Çavuşoğlu, AK Parti Muğla Kadın Kolları olarak her kadın üye için il genelinde toplam 30 bin fidan dikerek AK Ormanların yeşermesine katkıda bulunacağız. Bugün Karadağ mevkisine 2 bin fidan diktik. İlerleyen günlerde diğer ilçelerimizde de oluşturulan ormanlara fidanlarımızı dikerek bu sayısı 30 bine çıkaracağız diye konuştu.
    
     Muhabir: Utku Uçrak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Muğlada AK Kadınlar Ormanı kuruldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER