Müftülükten 8 engelliye akülü araba

Müftülükten 8 engelliye akülü araba


ADANA (A.A) - Adana İl Müftülüğü tarafından merkez ve ilçelerde ihtiyaç sahibi 8 engelliye akülü araç dağıtıldı.
     Adana Müftülüğünden yapılan açıklamaya göre, İl Müftü Vekili Sezai Erdal, Engelsiz Cami, Engelsiz İbadet projesi kapsamında birçok faaliyet geçekleştirdiklerini, hutbe ve vaazlarda camiler ve din görevlilerinin önemi hakkında cemaati aydınlatmaya çalıştıklarını anlattı.
     Bu faaliyetler kapsamında özürlü vatandaşlara da birer adet akülü araba hediye etmeyi kararlaştırdıklarını belirten Erdal, Seyhan, Çukurova Yüreğir ve Kozan Müftülükleri katkılarıyla akülü araçlarımızı kardeşlerimize hediye ederken, kendilerine ve tüm özürlü kardeşlerimize Cenab-ı Allahtan sağlık sıhhat ve afiyetler dilerim ifadelerini kullandı.
     Erdal, Türkiyede yaklaşık 8 milyon engelli vatandaşın bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti:
     Onlara karşı sorumluluklarımız var. Engelli vatandaşların sorunlarına dikkati çekmek adına bu konunun seçilmesinden mutluyuz. Bu insanlara sahip çıkmak, bizim vazifemiz. Devletimiz, özürlülere, yaşlılara, bakıma muhtaç vatandaşlara çok değer veriyor. Bu değerin bilincinde olduğumuz için gereken hassasiyeti gösteriyoruz. İmkanlarımız ölçüsünde bu tür yardımlarımız devam edecek. Onların hayatlarındaki engelleri bir nebze olsun azaltmak bizi mutlu ediyor.
     Akülü aracın hayatlarını kolaylaştıracağını belirten 60 yaşında Hasan Ulusoy, Maddi durumumuz iyi değildi. Kendi İmkanlarımızla bu akülü aracı alamazdık. Bize bu imkanı sağlayan başta Vali Beye ve İl Müftülüğü heyetine teşekkür ediyorum ifadelerini kullandı.
     İl Müftülüğü Konferans Salonunda düzenlenen törene, müftü yardımcıları, daire amirleri, engelli vatandaşlar ile davetliler katıldı.
    
     Muhabir: Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Müftülükten 8 engelliye akülü araba Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER