Müebbete mahkum kadın, yeniden yargılanınca beraat

Müebbete mahkum kadın, yeniden yargılanınca beraat etti -Samsunda yaşlı eşini banyoda başına sert cisimle vurarak öldürdüğü iddiasıyla ömür boyu hapse mahkum olan kadın, Yargıtayın bozma kararı üzerine yeniden yargılanınca beraat et


SAMSUN (A.A) - Samsunda yaşlı eşini banyoda başına sert cisimle vurarak öldürdüğü iddiasıyla ömür boyu hapse mahkum olan kadın, Yargıtayın bozma kararı üzerine yeniden yargılanınca beraat etti.
     Canik ilçesinde 28 Mart 2009da yaşanan olayda, 82 yaşındaki eşi Hasan Ünlüyü başına sert bir cisimle vurarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan ve Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesince kasten adam öldürme suçundan ömür boyu hapse mahkum edilen Gürcistan uyruklu Leile Ünlünün (63) ceza kararı, Yargıtay 1. Ceza Dairesince bozulunca, dosya yeniden Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.
     Yeniden başlayan yargılamanın karar duruşmasına, Yargıtayın bozma kararı üzerine tahliye olan Leile Ünlü ile ölenin yakınları ve avukatlar katıldı.
     Duruşmada söz alan Leile Ünlü, kimseyi öldürmediğini belirterek, Suçsuzum, beraatımı istiyorum dedi. Sanığın avukatı da Yargıtayın bozma kararına uyularak müvekkilinin beraatını talep etti.
     Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Leile Ünlünün üzerine atılı suçu işlediğine dair kesin ve inandırıcı delil bulunmadığı gerekçesiyle beraatına karar verdi.
     Duruşma sonunda verilen karara ölenin yakınları tepki gösterdi.
    
     Muhabir: Ercan Dilaver
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Müebbete mahkum kadın, yeniden yargılanınca beraat Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER