Mudanyada kalfalık ve ustalık sınavı yapıldı

Mudanyada kalfalık ve ustalık sınavı yapıldı


BURSA (A.A) - Mudanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Milli Eğitim Bakanlığı Osmangazi Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği ve 73 esnafın katıldığı Kalfalık ve ustalık sınavları Mudanyada yapıldı.
     Mudanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Emir Ali Usta, yaptığı açıklamada, kapsam dışı meslek sınavının ilk günü kalfalar düzeyinde gerçekleştirildiğini ve bu sınavdan başarıyla çıkanların ikinci gün ustalık sınavına gireceklerini söyledi.
     Usta, ayrıca ustalık sınavını da başarıyla geçerek iş yeri açmak isteyen esnaflara Esnaf Odası olarak 75 bin TLye kadar geri ödemeli kredi verebileceklerini açıkladı.
     Osmangazi Mesleki Eğitim Müdürü ve Sınav Komisyonu Başkanı Serdar Değerli de 3308 Sayılı Meslek Eğitim Kanununa göre kapsam dışında kalan mesleklerin belgelendirme işlemlerinin esnaf odaları tarafından yapıldığını belirterek, Esnaf odasıyla birlikte çeşitli kapsam dışı mesleklerin belgelendirme süreciyle ilgili sınavı başlattık. Kalfalık sınavını başarıyla verenler daha sonra ustalık sınavını vererek alacakları belgeyle yasal olarak iş yerlerini açabilecekler. Yasal mağduriyetler oluşmaması için bu tür belgeler çok önemlidir dedi.
    
     Muhabir: Ömer Bilik / Tarık Üzgün
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Mudanyada kalfalık ve ustalık sınavı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER