Mücbir sebepten etkilenenlere müjde

Mücbir sebepten etkilenenlere müjde


BİTLİS (A.A) - AK Parti Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, doğal afetler nedeniyle (mücbir sebep) ertelenen vergi borçlarının, mücbir sebebin sona ermesinden sonra, faizsiz olarak taksitlendirilerek tahsil edileceğini belirtti.
     Demiröz, yaptığı yazılı açıklamada, TBMM Genel Kurulunda EXPO Kanunu görüşülürken, 6183 sayılı kanuna ilave yapılması için Plan Bütçe Komisyon üyelerinin desteğiyle konu hakkında önerge verdiklerini kaydetti.
     Verilen önergenin komisyon ve hükümet tarafından uygun bulunarak kanuna ilave yapıldığını belirten Demiröz, şunları kaydetti:
     Buna göre doğal afet nedeniyle, mücbir sebep hali ilan edilen yerlerdeki idarelere borçlu olanların, mücbir hallerinin devam ettiği süre içinde tecil edilen borçları için tecil faizi alınmayacak. Teklif bu şekilde genel kuruldan geçerek yasalaştı. Bitlis yıl hem don olayından, hem de Van depreminden etkilenmişti. Ayrıca bu yıl da yaşanan kuraklık nedeniyle çiftçimiz ciddi manada zarar gördü. Dolayısıyla bu kanun Bitlisi yakinen ilgilendiriyor. Bu durumdaki Bitlisli hemşehrilerimiz de kanundan faydalanacak.
    
     Muhabir: Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Mücbir sebepten etkilenenlere müjde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER