MTSO Başkanı Aşut:

MTSO Başkanı Aşut: Mersin hayata geçirdiği Ro-Ro hatları ile Ortadoğu ve Kuzey Afrikadaki sıkıntıları by-pass ederek ihracatçının önünü açtı


MERSİN (A.A) - Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut, Mersinin hayata geçirdiği Ro-Ro hatları ile Ortadoğu ve Kuzey Afrikadaki sıkıntıları by-pass ederek ihracatçının önünü açtığını bildirdi.
     Mersin hinterlandında bu yılın Ocak-Haziran dönemi ihracatının, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11 arttığını bildirdi.
     Aşut, yaptığı yazılı açıklamada, Mersin ve çevresindeki ekonomik göstergelerin ülke rakamlarına paralel, hatta bazen önde gittiğini belirtti.
     Ülke genelinde artan ihracata karşılık, azalan ithalat ve cari açık ile azalan işsizlik rakamlarının en çok iş dünyasını mutlu ettiğini ifade eden Aşut, şunları kaydetti:
     Mersin hinterlandının bu yılın Ocak-Haziran dönemi ihracatı, geçen yıla göre yüzde 11 arttı. Yakın çevremizdeki pazarlardaki sıkıntılar göz önünde tutulduğunda bu artış önemlidir. Bu hinterlandın bir de arka hattı var. Bu hat Doğu Akdeniz Bölgesi olan Mersin, Adana, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Hatayı destekleyen, Konya, Karaman, Niğde, Aksaray, Kayseri ve Gaziantep üretim bölgeleridir. Bu bölgeler ve Doğu Akdenizi oluşturan iller tek bir ekonomi havzası oluşturmaktadır. Dışa açılan kapısı, lojistik ve dış ticaret gücü ile Mersin bu bölgenin lokomotifi durumundadır.
    
     -İhracatçıların önünü açıldı
    
     Aşut, Mersinin hayata geçirdiği Ro-Ro hatları ile Ortadoğu ve Kuzey Afrikadaki sıkıntıları by-pass ederek ihracatçının önünü açtığını bildirdi.
     Avrupanın hala önemli bir pazar olmaya devam ettiğine işaret eden Aşut, Asya ülkelerine yüzde 10luk bir ihracat artışımız var. Büyüyen ve gelişmiş ekonomilerle iş yaparsanız, sizde büyürsünüz. Mersin ve bölgesi AB ve Asya gibi gelişmiş bölgelere ihracat yapıyor ifadelerini kulandı.
     İş dünyası olarak hedeflerinin yüksek teknolojili, katma değeri olan üretim yapmak olduğunu vurgulayan Aşut, açıklamasında, şöyle devam etti:
     Bu anlamda 2006 yılında sadece 2 firma ile çıktığımız yüksek teknoloji ve Ar-Ge yolunda, kurduğumuz Teknoparkta bugün 50 firmamız var. Yazılım, makine tasarım ve medikal Ar-Gesi yapan bu firmalarımız kentimizin ekonomisini başka bir boyuta taşımakta ve Mersini bilgiden para kazanır hale getirmektedir.
    
     Muhabir: Veli Gürgah
     Yayınc: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber MTSO Başkanı Aşut: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER