MTOSB genel kurul toplantısı yapıldı

MTOSB genel kurul toplantısı yapıldı -Başkan Tekli: Hedefimiz her kulvarda 1nci olmak


MERSİN (A.A) - Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) 9. olağan Genel Kurul toplantısı yapıldı.
     MTOSB salonunda yapılan toplantıya, Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Vedat Güngör, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Karagözlü, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, Başkan Vekili Kasım Boro ve Yönetim Kurulu ile çok sayıda bölge sanayicisi katıldı.
     Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, Türkiyedeki OSBler arasında, En Temiz ve En Çevreci OSB yarışmasında 3. olduklarını belirterek, hedeflerinin her kulvarda 1ncilik olduğunu kaydetti.
     MTOSBde müteşebbis heyetine sanayicilerin katılımı ile birlikte ciddi anlamda değişiklikler olduğunu ve bunun da gelinen noktada çok anlamlı ve güzel bir ödülle değerlendirildiğini belirten Tekli, Yaklaşık 6 ay önce bölgemize Çinden gelen üst düzey yatırımcı heyet ile yaptığımız temaslar çerçevesinde heyetin Mersine otomotiv sektöründe yatırım yapma kararı aldıklarını büyük bir memnuniyetle öğrendik. Bu ayın 26sında da Çin Otomotiv Bölüm Başkanı ve beraberindeki heyeti 3 gün boyunca ilimizde ağırlayacağız. Güzel bir netice alacağımız inancı ve heyecanı ile yatırımcılarımızı beklemekteyiz dedi.
     Mevcut 1. Bölge dışında devreye aldıkları 2. bölgenin de tüm altyapı çalışmalarını bitirdiklerini, tahsis ettikleri 43 parselde şu anda 8 firmanın faaliyete geçtiğini ve 2sinin de tapusunu aldığını vurgulayan Tekli, şunları kaydetti:
     Bölgemizde enerji tüketimlerine bakıldığında ortaya çıkan veriler her geçen gün büyüyen ve gelişmekte olan ülkemiz sanayisinde bölgemiz sanayicilerinin ve girişimcilerinin paylarını çok net bir şekilde ortaya koymaktadır. Hiçbir kredi kullanılmadan hızlı ve emin adımlarla yürüttüğümüz planlı ve programlı çalışmalarımız bölgemizi cazibe merkezi haline getirmiş olup, bölgeye yatırım yapmak isteyen 70 firmanın müracaatıyla Bakanlığa 2. Bölgemizin hemen üzerinde yer alan 300 hektarlık arazi üzerinde 3. Bölgenin kurulması ile ilgili gerekçe raporunu sunduk ve yer seçimi konusunda onay beklemekteyiz.
     Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise konuşmasında, birlik ve beraberlik içerisinde hedeflerine emin adımlarla yürümeleri gerektiğini ve adımları sağlam basmaları gerektiğini bildirdi.
     Mersin ve Tarsustaki işsizlik ve istihdam sıkıntısı ile ilgili plan ve projeler gerçekleştirmek gerektiğini belirten Kocamaz, Mersinde ortak bir platform oluşturularak bölgenin tüm sorunlarının masaya yatırılması gerektiğini ve ortak bir çaba ile bu sorunların üzerine gidilerek çözümlenmesi gerektiğine dikkat çekti.
     Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve MTOSB Müteşebbis Heyet Başkan Vekili Mehmet Karagözlünün de, konuşmasında, geçmişte Mersinin bu şekilde gelişeceği hayal bile edilemezken, bugün inanılmaz bir ivme kazandığına dikkat çekti.
     Mersinin yıldızının hızla parlayıp, geliştiğini ve büyüdüğünü vurgulayan Karagözlü, Mersinin özellikle turizm sektöründe önümüzdeki dönemlere damgasını vuracağına hep beraber şahit olunacağını, sanayi sektöründe de bölgenin çalışmalarının çok takdir topladığını belirtti.
    
     Muhabir: Selahattin Özbozkurt
     Yayıncı: Süleyman Tıraş
<< Önceki Haber MTOSB genel kurul toplantısı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER