MŞÜ Rektörü Prof. Dr. İnanç:

MŞÜ Rektörü Prof. Dr. İnanç: -Ulaşım sorununda üniversitenin hedef gösterilmesinin kimseye bir faydası yok


MUŞ (A.A) - Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, üniversitenin ulaşım sorununun hala çözülmemesine ve konuyla ilgili yapılan açıklamalara tepki gösterdi.
     Rektör İnanç, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu konuda üniversitenin hedef gösterilmesinin kimseye bir faydasının olmayacağını bildirdi.
     İnanç, şöyle konuştu:
     Bu yanlış bir tutum. Ulaşım meselesinin hiçbir noktasında üniversite yok. Bu sorunun çoktan çözülmüş olması gerekiyordu. 2011 yılının ağustos ayından beri ilgili mercilere 4 kez yazı yazdık. Bu sorunun zamanında çözülmüş olması gerekiyordu. Ama bugünkü gazetelerde gördüğüm bazı ifadelere üzüldüm ve incindim. Üniversiteyi hedef göstermek doğru bir yaklaşım değil. Üniversitelerde ihaleler oluyor gibi üsluplar doğru değil.
     Üniversiteyi hiçbir kişinin veya kurumun tehdit edemeyeceğini belirten İnanç, yaptıkları ihalelere kimsenin fesat karıştıramayacağını kaydetti.
     İnanç, Bugüne kadar yapmadılar ve yapamazlar da. Üniversite olarak ulaşım ihalesinin 50 katı kadar defalarca ihale yaptık. Kimse üniversite yönetimi ihaleyi yandaşlarına verdi diyemez. Herkes haddini ve konuşmasını bilecek. Biz nezaketi elden bırakmıyoruz. Ama hiç kimse nezaketimizi zafiyet diye yorumlamasın. Kimse kendi acizliğini, üniversiteye çamur atarak kapatmaya çalışmasın dedi.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber MŞÜ Rektörü Prof. Dr. İnanç: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER