MŞÜ rektörlüğüne yeniden Prof. Dr. İnanç

MŞÜ rektörlüğüne yeniden Prof. Dr. İnanç seçildi


MUŞ (A.A) - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından, 2008 yılında kurucu rektör olarak Muş Alparslan Üniversitesine atanan Prof. Dr. Nihat İnanç, yeniden rektör olarak seçildi.
     Yüksek Öğretim Kurulunun önerdiği adaylar arasından, Cumhurbaşkanı Gülün seçtiği 23 rektör arasında MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat İnançta yer aldı.
     Atama kararının ardından Eğitim Fakültesinde gazetecilere açıklamada yapan İnanç, Cumhurbaşkanı Gülün atama kararına layık olmaya çalışacaklarını söyledi.
     Rektör İnanç, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     10 Eylül 2008de Resmi Gazetede yayınlanan kararname ve Sayın Cumhurbaşkanımızın takdiriyle Muş Alparslan Üniversitesine kurucu rektör olarak atandım. Birinci dönemi geride bırakmış olduk. Ramazan ayında seçimle rektörlük süreci başladı. O süreç malum üç ayaklı olan bir süreçti. Üniversitemizde arkadaşlarımızın teveccühüyle aday olarak gösterilmiş ve seçime katılmıştım. Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı ismimizi genel kurulda yapılan oylamada, birinci sırada Sayın Cumhurbaşkanımıza arz etti. Cumhurbaşkanımızın onayıyla yeniden rektör olarak seçildim ve adım Cumhurbaşkanlığı sitesinde yayımlandı. Böylece Cumhurbaşkanımız aynı göreve yeniden beni layık gördü. İnşallah bu görevi layıkıyla yerine getireceğiz.
     Geçmişin eksiklerinden, yanlışlarından ders alarak, geleceği şekillendirmeye çalışacaklarını belirten İnanç, önümüzdeki 4 yıllık süreçte, başta üniversite olmak üzere, Türkiye yüksek öğretimine katkı sunmaya çalışacaklarını belirtti.
     İnanç, Muşa ve ülkemize katkı sunmaya çalışacağız. Umutları boşa çıkarmayacağız. Özelikle üniversitede hukuk fakültesinin kurulması için çalışacağız dedi.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber MŞÜ rektörlüğüne yeniden Prof. Dr. İnanç Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER