MŞÜ Kürt Dili ve Edebiyatı Bölümüne

MŞÜ Kürt Dili ve Edebiyatı Bölümüne yüksek lisans öğrencisi alınacak -Rektör Prof. Dr. İnanç: Geçen yıl üniversitemiz bünyesinde kurulan Kürt Dili ve Edebiyatı Bölümüne tezli 50 yüksek lisans öğrencisi alacağız (Fotoğraflı-Gör


MUŞ (A.A) - Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, geçen yıl üniversite bünyesinde kurulan Kürt Dili ve Edebiyatı Bölümüne tezli 50 yüksek lisans öğrencisi alacaklarını bildirdi.
     Rektör Prof. Dr. İnanç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kürt Dili ve Edebiyatı 4 yıllık lisans programının, Türkiyede ilk kez Muş Alparslan Üniversitesince kurulduğunu söyledi.
     İnanç, akademik yapılanmanın makul düzeye gelmesi üzerine bölüme tezli yüksek lisans öğrencisi almak için Yüksek Öğretim Kurumuna (YÖK) başvurduklarını ifade ederek, taleplerinin geçen haftaki YÖK Genel Kurulunca kabul edildiğini belirtti.
     Eylül ayı içerisinde Kürt Dili ve Edebiyatı Bölümünü, Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde aktif hale getirip, tezli 50 yüksek lisans öğrencisi alacaklarını anlatan İnanç, şöyle konuştu:
     Önümüzdeki günlerde bu ilan edilecek. Tezli yüksek lisans için daha çok öğretmenleri seçeceğiz. Milli Eğitim Bakanlığı ile konuyu bir kez daha görüşeceğiz. Bakanlığın istihdam ettiği sosyal bilgiler, Türkçe ve Türk dili ve edebiyatı bölümü mezunları uygun görülüyor. Öğrenciler bu bölümlerde yüksek lisans yaparlarsa, Bakanlık Kürtçe dersler kapsamında bu öğretmenleri istihdam edebilecek. Doğrusu bu kapsamın daha genişletilmesini istiyoruz.
     Diğer üniversitelerin de Kürt Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun olan öğrencilere, tezli yüksek lisans eğitimi vermek için talepte bulunacaklarını ifade eden İnanç, Mardin Artuklu Üniversitesinde bu faaliyetin devam ettiğini anımsattı.
     İnanç, şunları kaydetti:
     Ama Artuklu Üniversitesinde eğitim fakültesi olmadığı için öğretmenlik formasyonu vermeleri söz konusu görülmüyor. Dolayısıyla Artuklu Üniversitesi ile bu alanda faaliyet gösteren tüm üniversitelerin tezli yüksek lisans mezunu olan öğrencilerine, kendi eğitim fakültemizde formasyon eğitimi vermeyi teklif edeceğiz. Mardin, Muş, Bingöl ve benzeri yerlerde tezsiz yüksek lisans yapan arkadaşlarımızın, öğretmenlik formasyonunu fakültemizde alarak, yasal olarak öğretmenlik hakkını kazanacak. Bu konuyu da önümüzdeki günlerde YÖK Başkanlığına teklif edeceğiz.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Berin Arslan Çetin / Yahya Öylek
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber MŞÜ Kürt Dili ve Edebiyatı Bölümüne Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER