MKÜ Reyhanlı MYOya Mesleki Yeterlilik

MKÜ Reyhanlı MYOya Mesleki Yeterlilik Eğitimi ve Yetki Belgesi verildi


HATAY (A.A) - Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Reyhanlı Meslek Yüksek Okuluna (MYO) mesleki yeterlilik eğitimi ve yetki belgesi verdi.
     Reyhanlı MYO Müdürü Yrd. Doc. Dr. Mehmet Duruel, yaptığı açıklamada, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının Türkiyede ilk kez bir kamu üniversitesine mesleki yeterlilik eğitimi ve yetki belgesi verdiğini söyledi.
     Okuldan her yıl 400 öğrencinin mezun olduğunu belirten Duruel, öğrencilerin eğitimleri süresince aldıkları teorik bilgileri, staj zamanlarında pekiştirdikleri için tam donanımlı, nitelikli personel olarak yetiştiklerini ifade etti.
     Duruel, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Gümrük İdaresi, dış ticaret ve lojistik firmaları, mali müşavirler, finans kurumları gibi bir çok birime okuldan eleman yetiştirdiklerini kaydetti.
     Reyhanlı MYOda öğrencilerin yıl boyunca okul içinde aldıkları eğitimin yanı sıra yaz dönemlerinde 30 iş günü olan stajlarıyla da tamamlandığını belirten Duruel, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Türkiyede ilk kez bir kamu üniversitesine mesleki yeterlilik eğitimi ve yetki belgesi verdi. Türkiyenin en fazla gümrük müşavir ve yardımcısı yetiştiren okul olduğumuzu belirtmek isterim. Öğrenciler için uygulama alanlarımız çok fazla. Öğrencilerin bölgede bulunan gümrüklerde, limanlarda hem staj yapmaları hem de istihdam edilmelerini kolaylaştırıyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Cem Genco / Abdulgafur Kılıç
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber MKÜ Reyhanlı MYOya Mesleki Yeterlilik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER