Mısırlı çocuklara kuklalarla psikolojik destek

Mısırlı çocuklara kuklalarla psikolojik destek -Mısırda çocukların psikolojik sorunlarının televizyondaki kukla programlarıyla giderilmeye çalışıldığı bildirildi -UNİMA Mısır Milli Merkezi Başkanı Badr: -"Gölge oyunları ve kukla gö


ESKİŞEHİR (A.A) - Betül Rümeysa Şahin - Milletlerarası Kukla ve Gölge Oyunu Birliği (UNİMA) Mısır Milli Merkezi Başkanı Walid Mohamed Badr, Mısırda çocukların psikolojik sorunlarının televizyondaki kukla programlarıyla giderilmeye çalışıldığını söyledi.
     Eskişehirdeki "Uluslararası Gölge-Kukla Oyunları Festivali" için kente gelen Badr, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mısırda gölge sanatçısı 5 ayrı grubun bulunduğunu kaydetti.
     Bu grupların kukla ve maske gösterileriyle tiyatro oyunları sergilediğini bildiren Badr, gelişen teknolojiyle gölge oyunlarına olan ilginin azaldığına değinerek, "Artık, gölge oyunu daha az sergileniyor. Geçmiş yıllarda daha fazla önemliydi. Zaman içerisinde teknolojik gelişmelerle bu önem kayboldu. UNİMA Mısır Milli Merkezinin kurulmasıyla yeniden kukla gösterilerini canlandırmayı planlıyor, gölge oyunlarını öne çıkarmaya çalışıyoruz" diye konuştu.
     "Çocuklar, Mısır televizyonunda, Türkiyedeki Susam Sokağına benzer Alem Sim Sim adlı program aracılığıyla kukla gösterilerini izliyor" diyen Badr, şöyle devam etti:
     "Mısırdaki çocukların psikolojik sorunları televizyondaki kukla programlarıyla giderilmeye çalışılıyor. Gölge oyunları ve kukla gösterilerinin yer aldığı bu yayınlarda, çocukların psikolojik eğitimlerine yönelik bilgilere de yer veriliyor. Çünkü çocuklara bire bir ulaşamıyor, onlara terapi ve eğlence amaçlı, yakın temaslı gösteriler düzenleyemiyoruz. Bu yüzden bu kukla gösterilerinin varlığı televizyon aracılığıyla devam ettiriliyor."
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Mısırlı çocuklara kuklalarla psikolojik destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER