Mısır üreticilerinde hastalık endişesi

Mısır üreticilerinde hastalık endişesi


ADANA (A.A) - Çukurova yöresinde mısır ekim alanlarında son üç yıldır görülen ve Kuzey Yaprak Yanıklığı hastalığı olarak nitelendirilen hastalığın, çiftçileri endişelendirdiği bildirildi.
     Köylü ve Çiftçi Lobisi Derneği (KÖYÇİL) Başkanı Nihat Ceylan, yazılı açıklamasında, mısır ekili alanlarda görülen hastalığın, üreticiler açısından büyük risk oluşturduğunu belirtti.
     Hastalık nedeniyle mısır hasadında ortalama yüzde 15 ile 20 oranında kayıp beklendiğini öne süren Ceylan, şunları kaydetti:
     Hastalığın daha fazla yayılmaması için yetkili kurumların acilen tedbir alması gerekir. Üreticilerimiz arasında mantar hastalığı olarak tabir edilen ve buğdayda kullanılan ilaçlar, bu hastalık için de kullanılmış ancak, etkili sonuç alınamamıştır. Mısırdaki hastalık çiftçilerimizi tehdit ediyor. KÖYÇİL olarak üreticilerden gelen yoğun tepki ve talepler üzerine araştırma yaptık ve üreticilerin sıkıntılı olduğunu gözlemledik. Ya hastalık tam teşhis edilemedi veya tedavi için önerilen ilaçlarda bir yanlışlık var, veya üretici etkin kullanım yöntemlerini tam uygulayamamakta.
    
     Muhabir: Ali Güreli
     Yayıncı: Süleyman Tıraş
<< Önceki Haber Mısır üreticilerinde hastalık endişesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER