Mısır rekoltesinde yüzde 20 artış

Mısır rekoltesinde yüzde 20 artış


IĞDIR (A.A) - Iğdır Ziraat Odası Başkanı Turgay Akçay, bu yıl mısırda yüzde 20 rekolte artış yaşandığını ifade etti.
     Akçay, bu yıl şeker pancarı ve buğdaydaki ekim alanındaki düşüş nedeniyle üreticinin mısıra yöneldiğini belirterek, Bu durumdan üreticinin zararlı çıkmamasını ümit ediyoruz dedi.
     Türkiyenin önemli tarım merkezlerinden Iğdırda, üreticinin şeker pancarı yerine çoğunlukla mısıra yönelmesi dolayısıyla yüzde 20 üretim artışı beklediklerini ifade eden Akçay, Toprak Mahsulleri Ofisinin tatminkar bir müdahale fiyatı açıklamasını beklediklerini söyledi.
     Akçay, yaşanan yüzde 20lik rekolte artışın piyasada talep fazlası oluşturmaması için TMOnun mutlaka devreye girmesi gerektiğini vurgulayarak, Bakanlığın, son yıllarda uyguladığı olumlu politikalarla çiftçilerimize olumlu yaklaşımı en büyük güvencemiz. Hasada az bir süre kala mısırın kilosu piyasada 0.57 TLden satılıyor. Hasatla birlikte oluşacak arz fazlasının üreticiyi mağdur etmemesini bekliyoruz diye konuştu.
     Türkiyede tahıllar içinde buğday ve arpadan sonra en geniş ekim alanına sahip bitkinin mısır olduğunu dile getiren Akçay, son dönemlerde önemli bir alıcı kitle olan yem sektörünün daha çok arpa ve buğdaya yöneldiğini, mısırın, içerdiği protein ile özellikle hayvancılık sektörü için vazgeçilmez olması gerektiğini söyledi.
    
     Muhabir: Fethullah Yaman / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Yahya Öylek
<< Önceki Haber Mısır rekoltesinde yüzde 20 artış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER