Minik karatecilere, federasyon ve üniversite sahip

Minik karatecilere, federasyon ve üniversite sahip çıktı -Hakkarili minik karateciler, Gümüşhanede gerçekleştirilecek Türkiye Şampiyonasına, Karate Federasyonu ve Hakkari Üniversitesinin desteğiyle gidebildi (Fotoğraflı-Görün


HAKKARİ (A.A) - Hakkarili minik karateciler, Gümüşhanede gerçekleştirilecek Türkiye Şampiyonasına, Karate Federasyonu ve Hakkari Üniversitesinin desteğiyle gidebildi.
     Hakkari Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı olan aynı zamanda üniversitenin el sanatları bölümü öğretim görevlisi Şafak Öz, AA muhabirine, Hakkarili çocukların spora yönlendirilmesi amacıyla kısa bir süre önce karate takımı oluşturduklarını söyledi.
     Hakkarili çocukların karate takımına büyük ilgi göstirdiğini ve kısa sürede bu spora adapte olduklarını vurgulayan Öz, bu doğrultuda Gümüşhanede 6 Temmuzda başlayıp 8 Temmuzda sona erecek Minikler Türkiye Şampiyonasına katılmaya karar verdiklerini kaydetti.
     Öz, şampiyonaya katılabilmek amacıyla ödenek almak için Hakkari Spor İl Müdürlüğüne başvurduklarını vurgulayarak, İl müdürlüğü, bünyelerinde karate branşı olmadığı için ödenek çıkarılamayacağını bize bildirdi dedi.
     Bunun üzerine kaynak arayışına girdiklerini anlatan Öz, şunları söyledi:
     Hakkari Üniversitesi, teknik heyet ve sporcularımızın ulaşımı için bize bir araç tahsis ederken aynı zamanda aracın akaryakıt giderlerini de üstlendi. Sonrasında Türkiye Karate Federasyonu ile görüştük. Federasyon da kafilemizin Gümüşhanedeki konaklama ve yemek giderlerini üstlendi. Ayrıca kentteki halktan da maddi destek sağlayanlar oldu. Böylelikle biz de şampiyonaya gidebiliyoruz. Yardımda bulunanlara çok teşekkür ederiz.
     Hakkari Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü bünyesinde şampiyonada yarışacak, yaşları 7 ile 12 arasındaki 9 öğrencinin de aralarında bulunduğu 30 kişilik kafile, Gümüşhaneye hareket etti.
    
     Muhabir: Nevzat Taş
     Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin
<< Önceki Haber Minik karatecilere, federasyon ve üniversite sahip Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER