Mimarlar Odası Bursa Şube Başkanı Kaya:

Mimarlar Odası Bursa Şube Başkanı Kaya: -Kentsel dönüşüm, insan ve çevre odaklı olmalıdır


BURSA (A.A) - Mimarlar Odası Bursa Şube Başkanı Nizamettin Kaya, kentsel dönüşümün insan ve çevre odaklı olması gerektiğini bildirdi.
     Mimarlar Odası Bursa Şubesinde düzenlenen bayramlaşma töreninde konuşan Kaya, bayramın barış ve huzur getirmesini dileyerek, Bursanın geleceğine yönelik görüşlerini açıkladı.
     Herkesin mutlu ve huzurlu yaşayabileceği kentlerin oluşturulmasının en önemli beklentileri olduğunu belirten Kaya, Kentsel dönüşüm insan ve çevre odaklı olmalıdır. Ekoloji ve enerji etkin yapılarının yapılması, Bursa ve ülkemiz açısından önemli kazanımlar sağlayacaktır. Nitelikli kent hedefi, Bursanın geleceği açısından çok önemlidir dedi.
     İnşaat sektöründe yeni bir yapılanmaya gerek duyulduğunu ifade eden Kaya, şunları kaydetti:
     Müteahhitlikle ilgili yasal bir düzenleme yapılmadan sağlıklı ve nitelikli bir kent oluşturmak mümkün değildir. Mimarlık ve kent kültürünün gelişmesine önem verilmeli ve tüm eğitim süreci desteklenmelidir. Bursanın gelişimiyle ilgili yapılacak bütün çalışmalarda Mimarlar Odası olarak desteğimizi verirken yapılan yanlışlar konusunda da eleştirilerimizi sürdüreceğiz.
    
     Muhabir: Büşra Nur Özcan
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Mimarlar Odası Bursa Şube Başkanı Kaya: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER