Milli Savunma Bakanı Yılmaz, Sivasta:

Milli Savunma Bakanı Yılmaz, Sivasta: -Eğitim, bir millete çağ atlatan ve gelecek yüzyıla hiçbir kaygı duymadan taşıyacak en önemli unsurdur


SİVAS (A.A) - Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Eğitim, bir millete çağ atlatan ve gelecek yüzyıla hiçbir kaygı duymadan taşıyacak en önemli unsurdur dedi.
     Sivastaki temasları kapsamında esnaf ziyaretinde bulunan Yılmaz, vatandaşlarla sohbet ederek, sorunlarını dinledi.
     İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen Sivasta Eğitimin Kalitesini Artırma Projesi ile ilgili Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen toplantıya katılan Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, eğitimin önemine dikkati çekerek, Eğitim, bir millete çağ atlatan ve gelecek yüzyıla hiçbir kaygı duymadan taşıyacak en önemli unsurdur diye konuştu.
     Sivasın eğitimdeki durumunu değerlendiren Yılmaz, Sivasta eğitim konusunda bir kaygı var. Çok geride değiliz ama çok ileride de değiliz. Sivas bulunduğu yerden daha ileriye de gidebilirdi. Gidebilmesi lazım. Sınav sonuçlarımıza baktığımızda geçtiğimiz yıllarda Bitlis, Türkiyenin doğusunda ancak Seviye Belirleme Sınavında iyi bir netice yakaladı. Aynı şeyi biz Sivasta yakalayabilir miyiz- İyi bir çalışma gösterirsek yakalayabiliriz ifadelerini kullandı.
     Başarının detayda gizli olduğunu belirten Yılmaz, şunları kaydetti:
     Dolayısıyla detaya da dikkat etmemiz lazım. Evlatlarımız, gelecek nesillerimiz, bizden sonraki Türkiyenin geleceği onlar. Sonuçta burada yetiştirdiğiniz insanlar da bilin ki yarın Türkiyenin yöneticileri olacak. Onlar bizlerin geleceği. Emanet aldığımız çocuklar inşallah yarının yöneticileri olarak, yarın bu ülkeye daha çok katkı sağlayacak insanlar. Bize emanet edildi diye bakarsak çok daha iyi olur diye düşünüyorum. Kesinlikle bu projenin başarılı olacağına inanıyorum. Bu projeyi mutlaka geliştirerek devam ettirmek lazım. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.
    
     Muhabir: Seyit Ahmet Eksik
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Milli Savunma Bakanı Yılmaz, Sivasta: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER