Milli okçunun hedefi şampiyon sporcular yetiştirmek

Milli okçunun hedefi şampiyon sporcular yetiştirmek -İngilterede devam eden 2012 Londra Paralimpik Oyunlarında makaralı yay kategorisinde bronz madalya kazanan Doğan Hancı, hedefinin şampiyon sporcular yetiştirmek olduğunu söyledi


ERZURUM (A.A) - Muharrem Aksakallı - 2012 Londra Paralimpik Oyunlarında mücadele eden ve makaralı yay kategorisinde bronz madalya alan milli okçu Doğan Hancı, hedefinin şampiyon sporcular yetiştirmek olduğunu söyledi.
     Milli Okçu Doğan Hancı, Royal Artillery Barracksta yapılan müsabakalarda, yarı finalde Fin Jere Forsberge 7-3 yenildikten sonra, bronz madalya için İspanyol Guillermo Rodriguez Gonzalez ile karşılaştı.
     İspanyol rakibini 6-2 mağlup eden Hancı, makaralı yay kategorisinde Türkiyeye bronz madalya kazandırmanın sevincini yaşarken, gelecekle ilgili planlarını AA muhabirine değerlendirdi.
     Hancı, oyunların çok zor geçtiğini belirterek, 28 sporcu arasında geçen mücadelede makaralı yay kategorisinde bronz madalya almaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.
    
     -Başarının sırrı çok çalışmak-
    
     Hancı, olimpiyatlarda madalya almak için uzun süredir çalıştığını belirterek, Başarının sırrı çok çalışmak. Ailem ve çevremdekiler hep destek verdiler. Biz de başardık. Allaha şükür dedi.
     10 Eylülde İstanbula geleceklerini ifade eden Hancı, daha sonra Erzuruma geçeceğini belirterek, gelecekle ilgili planlarını şöyle değerlendirdi:
     Bundan sonraki dönemde bazı planlarım var. Ailece okçulukta, Erzurumda biraz daha kapsamlı çalışmayı düşünüyoruz. Birkaç engeliyle beraber çalışmak istiyorum. Onları da yetiştirmek istiyorum. Genç sporcularla çalışmak istiyorum. Hedefim şampiyon sporcular yetiştirmek. Ben kendim de belki devam ederim onlarla birlikte. Burada bir tek ben olmayayım, Erzurum adına birkaç kişi daha olsun istiyorum.
     Hancı son olarak, oyunlar öncesi hazırlık sürecince kendisine destek olan ailesine, çevresine ve yetkililere teşekkür etti.
    
     Yayıncı: J.Jale Durgun
<< Önceki Haber Milli okçunun hedefi şampiyon sporcular yetiştirmek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER