Milli karateci Mehmet Yakandan Vali Balkanlıoğluna

Milli karateci Mehmet Yakandan Vali Balkanlıoğluna ziyaret


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Fransanın başkenti Pariste yapılan Büyükler Dünya Karate Şampiyonasına katılan Afyonkarahisarlı Milli Sporcu Mehmet Yakan ve antrenörü Mehmet Güngel Vali İrfan Balkanlıoğlunu ziyaret etti.
     Valilikten yapılan açıklamaya göre, geçen yıl Dünya Gençler Şampiyonu olan milli karateci, 6-9 Şubat 2013 tarihinde Konyada yapılacak Avrupa Gençler Şampiyonasına katılacak Mehmet Yakanın antrenörü Mehmet Güngel tarafından Vali Balkanlıoğluna bilgiler verildi.
     Vali Balkanlıoğlu, ziyarette yaptığı konuşmada, geçen yıl Malezyada yapılan Dünya Gençler Karate Şampiyonasında Türkiyeye ilk altın madalyayı kazandıran milli sporcu Mehmet Yakanın, Türkiyede elde ettiği 12 şampiyonluğun bir kısmını 4 kez üst üste elde ettiğini kaydetti.
     Dünya şampiyonluğu var, Japonyayı yenmek suretiyle, Uzak Doğu sporlarının menşei olan Japonyanın sporcusunu yenerek dünya şampiyonu olduğunu belirten Balkanlıoğlu, şöyle devam etti:
     Antrenör Mehmet Güngeli tebrik ediyorum. Afyonkarahisarın adını duyuracak şampiyon sporcular yetiştiriyor, kendisine teşekkür ediyorum. Bu sporcularımıza Afyonkarahisarlı hemşehrilerimizin sahip çıkması gerekir. Malum marifet iltifata tabidir. Bizde Valilik olarak gereken desteği vereceğiz, başarılarının devamını diliyorum.
     Antrenörü Mehmet Güngel de başarılarla dolu bir spor yaşantısı bulunan Mehmet Yakanın başta Dünya Şampiyonası, Avrupa Şampiyonası ve Balkan Şampiyonası olmak üzere katıldığı birçok turnuvada Türkiyeyi en iyi şekilde temsil ederek ülkeye madalyalarla döndüğünü ifade etti.
    
     Muhabir: Canan Tükelay
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Milli karateci Mehmet Yakandan Vali Balkanlıoğluna Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER