Milli eğitimden üniversite tercih danışmanlığı

Milli eğitimden üniversite tercih danışmanlığı


BURSA (A.A) - Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İzmir Üniversitesi arasında üniversite tercihi yapacak öğrencilere yönelik danışmanlık hizmeti verilmesi için protokol imzalandı.
     Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İzmir Üniversitesi arasında imzalanan protokolle 2012 YGS-LYS sonuçlarına göre üniversite tercihi yapacak Bursa genelindeki tüm resmi ve özel okul öğrencileri ücretsiz olarak danışmanlık hizmeti alabilecek.
     Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İzmir Üniversitesi işbirliği ile imzalanan protokol çerçevesinde Bursanın tüm ilçelerinde danışmanlık hizmeti verilecek.
     İl genelinde 17 noktada danışma bürosu kurulurken, il merkezinde 6 okulda danışma hizmeti verilecek. Osmangazi ilçesinde Necatibey ve Zübeydehanım Kız Teknik ve Meslek Liseleri danışma bürosu olarak belirlenirken, Nilüfer ilçesinde Ahmet Erdem Anadolu ve Fatih Liseleri, Yıldırım ilçesinde ise Ulubatlı Hasan ve Yıldırım Beyazıt Anadolu Liselerinin danışma bürosu olarak belirlendiği bildirildi.
     Üniversite tercihi yapan öğrenciler isterlerse kendi ilçelerinde kurulan ve Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İzmir Üniversitesi tarafından görevlendirilen rehber öğretmenlerin görev yaptığı danışma bürolarından destek alabilecekler.
     Protokol kapsamında belirlenen danışma büroları tercihlerin son günü olan 3 Ağustosa kadar hizmet verecek.
    
     Muhabir: Tarık Üzgün
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Milli eğitimden üniversite tercih danışmanlığı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER