Milli Eğitim Bakanı Dinçer ve Kalkınma

Milli Eğitim Bakanı Dinçer ve Kalkınma Bakanı Yılmaz, Tuncelide -Dinçer ve Yılmaz, Valiliği ve Tunceli Üniversitesini ziyaret etti


TUNCELİ (A.A) - Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Tunceli Valiliğini ziyaret etti.
     Bingölden askeri helikopterle kente gelen Dinçer ve Yılmaz, Tunceli Valiliğine geçti. Vali Hakan Güner, Belediye Başkanı Edibe Şahin ve öteki yetkililerce karşılanan Dinçer ve Yılmaz, polis tören mangasını selamladı. Vali Güneri makamında ziyaret eden Bakanlar, Valilik Şeref Defterini imzaladı.
     Ziyarette konuşan Bakan Yılmaz, Kalkınma Bakanlığının kentte yaptığı hizmetlerden ve Sosyal Destek Program kapsamındaki projelerinden bahsederek, Tunceli gerçekten bizim için önemli. Buraya ve Bingöle Fırat Kalkınma Ajansı nezdinde pozitif ayrımcılık verdik. Benim buradaki yetkililerden istediğim sadece ekonomik yönden değil, araştırmalar için de ajansa başvurmaları dedi.
     Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ise kente ilk ziyareti olduğunu söyledi. Kentin eğitim bakımından ileri seviyede olduğunu aktaran Dinçer, Ben Tunceli Valimize, Milli Eğitim Müdürümüze ve diğer yetkililere çok teşekkür ediyorum. Çünkü burada 4+4+4e geçişte ve kılık kıyafet yönetmeliğine geçişte hiç sorun yaşamadı. Tunceli altyapı bakımından en sorunsuz illerin başında geliyor. Seçmeli derslerimizde lisedeki öğrencilerimiz genelde ekonomi bölümlerini seçtiler, bu da bizi mutlu etti. Gençlerimizin illeri için bir şey yaptığının göstergesi. Burada Milli Eğitim müdürlerimizle de toplantı yapacağız ve ilimizin sorunlarını yerinde görüp, çözüm arayacağız diye konuştu.
     Daha sonra Tunceli Üniversitesini ziyaret eden Dinçer ve Yılmaz, Rektör Prof. Dr. Durmuş Boztuğdan üniversite hakkında bilgi aldı. Bakan Dinçer ve Yılmaza, Rektörlük ziyaretinde Hacı BektaşVeli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneği Tunceli Cemevi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ekber Yurt ve Alevi dedesi Ahmet Uğurlu tarafından Zülfikar kılıcı hediye edildi.
    
     Muhabir: Haydar Toprakçı- Fatma Çıray - Ramazan Kaya / Emrah Gökmen
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Milli Eğitim Bakanı Dinçer ve Kalkınma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER